Til hovedinnhold

Håkonskaker

1 h

I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 58 brukere
Håkonskaker

I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad

Lagret av 58 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør, usaltet
  • 75 g melis
  • 60 g marsipan
  • 1 sitron
  • 250 g hvetemel
  • 2 eggeplomme
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør, usaltet
  • 75 g melis
  • 60 g marsipan
  • 1 sitron
  • 250 g hvetemel
  • 2 eggeplomme
  • perlesukker
Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?