Håkonskaker
I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad
I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Ingredienser
- 200 g smør, usaltet
- 75 g melis
- 60 g marsipan
- 1 sitron
- 250 g hvetemel
- 2 eggeplomme
- perlesukker
Slik gjør du:
- 200 g smør, usaltet
- 75 g melis
- 60 g marsipan
- 1 sitron
- 250 g hvetemel
- 2 eggeplomme
- perlesukker
