Håkonskaker
1 h
7 varer
56
I Tyskland lyder disse småkakene navnet Heidesand - sand fra heden. Kanskje er det på grunn av den knasende sukkerskorpen. Hvilken kong Håkon som oppfant dem, er heller uklart. Men kakene er nok mer kjente og populære i Danmark og Tyskland enn hos oss. Det vil vi gjerne gjøre noe med. Her viser Ruth-Hege Holst deg hvordan du går fram.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Ingredienser
8
porsjoner
- 200 g smør, usaltet
- 75 g melis
- 60 g marsipan
- 1 sitron
- 250 g hvetemel
- 2 eggeplomme
- perlesukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g smør, usaltet
- 75 g melis
- 60 g marsipan
- 1 sitron
- 250 g hvetemel
- 2 eggeplomme
- perlesukker
Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.

Bon appetit!
Bland mykt smør og melis, deretter revet marsipan, sitronskall og mel.
Elt til glatt deig, men ikke for lenge for da blir deigen seig.
Del deigen i 3 og form hver del til lange pølser.
La dem hvile et par timer i kjøleskap.
Rull rundt et oppklippet papprør fra kjøkkenrullen til flott fasong.
Trill deretter de avkjølte rullene først i eggeplomme, så i perlesukker.
Skjær i 5 mm tykke skiver og legg på bakepapir på stekeplate.
Pensle overflaten med eggeplomme og dryss med sukker.
Stek sprø ved 200 grader i 8-10 minutter.