Til hovedinnhold

Havrekjeks

1 h

Hjemmelagde havrekjeks er er like godt hele året! Spis dem som de er eller med ulike typer pålegg. Eller kanskje du vil lage så du kan servere til jul?

Server med god brunost og nykokt kaffe.

Kilde: Ellen-Christine Lendengen

Lagret av 159 brukere
Havrekjeks
Foto: Sissel Kanstad

Hjemmelagde havrekjeks er er like godt hele året! Spis dem som de er eller med ulike typer pålegg. Eller kanskje du vil lage så du kan servere til jul?

Server med god brunost og nykokt kaffe.

Kilde: Ellen-Christine Lendengen

Lagret av 159 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 300 g smør
  • 400 g hvetemel
  • 600 g havregryn, lettkokte
  • 2 ts natron
  • 2 ts hornsalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 stykker egg
  • 300 g sukker
  • 300 g smør
  • 400 g hvetemel
  • 600 g havregryn, lettkokte
  • 2 ts natron
  • 2 ts hornsalt
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret og la det avkjøle litt før du blander det inn i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre. La deigen hvile i 2 timer.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Legg dem på et bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker.
Smelt smøret og la det avkjøle litt før du blander det inn i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre. La deigen hvile i 2 timer.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Legg dem på et bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?