Havrekjeks
1 h
Hjemmelagde havrekjeks er er like godt hele året! Spis dem som de er eller med ulike typer pålegg. Eller kanskje du vil lage så du kan servere til jul?
Server med god brunost og nykokt kaffe.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Lagret av 159 brukere
Foto: Sissel Kanstad
Hjemmelagde havrekjeks er er like godt hele året! Spis dem som de er eller med ulike typer pålegg. Eller kanskje du vil lage så du kan servere til jul?
Server med god brunost og nykokt kaffe.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Lagret av 159 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 400 g hvetemel
- 600 g havregryn, lettkokte
- 2 ts natron
- 2 ts hornsalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 400 g hvetemel
- 600 g havregryn, lettkokte
- 2 ts natron
- 2 ts hornsalt
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret og la det avkjøle litt før du blander det inn i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre. La deigen hvile i 2 timer.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Legg dem på et bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.

Bon appetit!
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret og la det avkjøle litt før du blander det inn i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre. La deigen hvile i 2 timer.
Sett stekeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks. Legg dem på et bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.