Havrekjeks
1 h
7 varer
158
Sissel Kanstad
Hjemmelaget havrekjeks er er like godt hele året, men noen må bare ha den til jul. Server med god brunost og nykokt kaffe.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Ingredienser
8
porsjoner
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 400 g hvetemel
- 600 g havregryn, lettkokte
- 2 ts natron
- 2 ts hornsalt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 stykker egg
- 300 g sukker
- 300 g smør
- 400 g hvetemel
- 600 g havregryn, lettkokte
- 2 ts natron
- 2 ts hornsalt
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret, la avkjøle litt.
Bland smøret i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre.
La deigen stå i 2 timer.
Sett steikeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks.
Legg på bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.

Bon appetit!
Pisk egg og sukker.
Smelt smøret, la avkjøle litt.
Bland smøret i eggedosisen.
Ha i havregryn og resten av det tørre.
La deigen stå i 2 timer.
Sett steikeovnen på 175 grader.
Kjevle ut og stikk ut runde kjeks.
Legg på bakebrett og stek i ca. 10-12 minutter.