Til hovedinnhold

Veganske havrekjeks

1 h

Disse gode havrekjeksene er raske å lage, og de passer perfekt til en kopp te på kvelden. De er veganske og dermed helt uten egg og meieriprodukter.

Kilde: Mari Hult for Dinmat

Lagret av 98 brukere
Veganske havrekjeks
Foto: Nufsaid

Disse gode havrekjeksene er raske å lage, og de passer perfekt til en kopp te på kvelden. De er veganske og dermed helt uten egg og meieriprodukter.

Kilde: Mari Hult for Dinmat

Lagret av 98 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 2 dl havregryn, lettkokte
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl rapsolje
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 dl soyamelk
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokos
  • 50 g sjokolade, vegansk
  • 2 dl valnøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn, lettkokte
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl rapsolje
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 1 dl soyamelk
  • 1 ss knuste linfrø
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 dl kokos
  • 50 g sjokolade, vegansk
  • 2 dl valnøtter
Forvarm stekeovnen til 175 grader og dekk to stekebrett med bakepapir. 
Mål opp havregryn, hvetemel, natron, bakepulver og salt. Bland det sammen i en passende bolle. 
I en større bolle blander du sammen olje, sukker, melk, linfrø og vaniljesukker. 
Ha i halvparten av melblandingen og all kokosen. 
Hakk sjokolade og nøtter i små biter og bland i røren. 
Tilslutt har du i resten av de tørre ingrediensene og blander deigen godt sammen. 
Bruk en spiseskje og form deigen til kuler på størrelse med en golfball. 
Plasser dem med god avstand fra hverandre på stekebrettet - tre eller fire i bredden. 
Stek i 15 minutter. 
La kakene avkjøles noen minutter på bakebrettet før du har dem over på en rist. 
Spis med en gang eller oppbevar dem i en kakeboks. 
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 175 grader og dekk to stekebrett med bakepapir. 
Mål opp havregryn, hvetemel, natron, bakepulver og salt. Bland det sammen i en passende bolle. 
I en større bolle blander du sammen olje, sukker, melk, linfrø og vaniljesukker. 
Ha i halvparten av melblandingen og all kokosen. 
Hakk sjokolade og nøtter i små biter og bland i røren. 
Tilslutt har du i resten av de tørre ingrediensene og blander deigen godt sammen. 
Bruk en spiseskje og form deigen til kuler på størrelse med en golfball. 
Plasser dem med god avstand fra hverandre på stekebrettet - tre eller fire i bredden. 
Stek i 15 minutter. 
La kakene avkjøles noen minutter på bakebrettet før du har dem over på en rist. 
Spis med en gang eller oppbevar dem i en kakeboks. 
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?