Til hovedinnhold

Stjernekjeks-kake med vanilje og bringebær

3 h

Stjernekjeks-kake med vanilje og bringebær er en søt og god kake som kommer til å glede mange i julefeiringen.

Her er det brukt en liten langpanne på cirka 20x30 cm.

Lagret av 72 brukere
Stjernekjeks-kake med vanilje og bringebær

Stjernekjeks-kake med vanilje og bringebær er en søt og god kake som kommer til å glede mange i julefeiringen.

Her er det brukt en liten langpanne på cirka 20x30 cm.

Lagret av 72 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 30 g mandler, finmalte og skåldede
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g meierismør, i terninger
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 2 dl bringebærsyltetøy, tykt

Pynt

  • melis, et lite dryss

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 30 g mandler, finmalte og skåldede
  • 250 g hvetemel
  • 100 g melis
  • 150 g meierismør, i terninger
  • 1 stk vaniljestang, kun frøene
  • 1 stk egg, mellomstort
  • 2 dl bringebærsyltetøy, tykt

Pynt

  • melis, et lite dryss
Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl ut halvparten av deigen til ½ cm tykkelse mellom to lag bakepapir. Trykk ut stjerner i forskjellige størrelser. Fjern overflødig deig og legg bakepapiret med stjernene i kjøleskapet, slik at de blir enklere å håndtere.
Klem den overflødig deigen sammen med resten av kjeksdeigen. Kle formen med bakepapir.
Skjær deigen i tynne skiver og legg de utover i formen. Bruk hendene eller baksiden av en skje og press deigen jevnt utover.
Smør et jevnt lag bringebærsyltetøy utover bunnen.
Legg på stjernene. La de overlappe hverandre her og der, men pass på at du fortsatt ser en del av bringebærsyltetøyet mellom stjernene.
Stek kjekskaken ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til overflaten er gyllen og fin.  Avkjøl.
Dryss over melis før servering og skjær kjekskaken i jevne eller ujevne skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør mandler, mel og melis sammen i en hurtigmikser. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør videre til smøret er finfordelt i det tørre.
Tilsett egg og kjør alt raskt sammen til jevn deig. Deigen bør arbeides minst mulig for å unngå at den trekker seg sammen under steking.
Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time før bruk.
Kjevl ut halvparten av deigen til ½ cm tykkelse mellom to lag bakepapir. Trykk ut stjerner i forskjellige størrelser. Fjern overflødig deig og legg bakepapiret med stjernene i kjøleskapet, slik at de blir enklere å håndtere.
Klem den overflødig deigen sammen med resten av kjeksdeigen. Kle formen med bakepapir.
Skjær deigen i tynne skiver og legg de utover i formen. Bruk hendene eller baksiden av en skje og press deigen jevnt utover.
Smør et jevnt lag bringebærsyltetøy utover bunnen.
Legg på stjernene. La de overlappe hverandre her og der, men pass på at du fortsatt ser en del av bringebærsyltetøyet mellom stjernene.
Stek kjekskaken ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til overflaten er gyllen og fin.  Avkjøl.
Dryss over melis før servering og skjær kjekskaken i jevne eller ujevne skiver.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?