Kokosboller med kjeks og sjokolade
Du behøver ikke være proff for å lage dine egne kokosboller, men det krever litt tålmodighet. Disse er helt uimotståelige og jeg har laget dem søte og små for at det ikke skal bli for mektig. Kremen er både myk og lett på samme tid. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med visp, men disse lagde jeg kun med en håndmikser.
Et godt tips før du går i gang er å ha et ekstra sett med hender, så skaff deg litt kjøkkenhjelp! Sjokoladetrekket er kanskje det vanskeligste, regn med litt søl.
Kokosfett brukes for å gjøre sjokoladen tynnere, da er den lettest å påføre. Jeg har brukt noen doble karamell-vafler i bunnen, men du kan også bruke vanlig søt kjeks.
Porsjonen gir cirka 20 kokosboller. De har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskap. Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle...
Du behøver ikke være proff for å lage dine egne kokosboller, men det krever litt tålmodighet. Disse er helt uimotståelige og jeg har laget dem søte og små for at det ikke skal bli for mektig. Kremen er både myk og lett på samme tid. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med visp, men disse lagde jeg kun med en håndmikser.
Et godt tips før du går i gang er å ha et ekstra sett med hender, så skaff deg litt kjøkkenhjelp! Sjokoladetrekket er kanskje det vanskeligste, regn med litt søl.
Kokosfett brukes for å gjøre sjokoladen tynnere, da er den lettest å påføre. Jeg har brukt noen doble karamell-vafler i bunnen, men du kan også bruke vanlig søt kjeks.
Porsjonen gir cirka 20 kokosboller. De har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskap. Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle...
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- 100 g glukose
- 100 g eggehvite, ca. 3 stk
- 0.5 stk vaniljestang
- 500 g sjokolade
- 15 g Delfiafett, ca.
- 30 stykker kjeks, brukes til bunn
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- 100 g glukose
- 100 g eggehvite, ca. 3 stk
- 0.5 stk vaniljestang
- 500 g sjokolade
- 15 g Delfiafett, ca.
- 30 stykker kjeks, brukes til bunn
