Kokosboller med kjeks og sjokolade

1 h 30 min
Lagret av 1010 brukere
Kokosboller med kjeks og sjokolade
Lagret av 1010 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 100 g glukose
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stk
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 500 g sjokolade
  • 15 g Delfiafett, ca.
  • 30 stykker kjeks, brukes til bunn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 100 g glukose
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stk
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 500 g sjokolade
  • 15 g Delfiafett, ca.
  • 30 stykker kjeks, brukes til bunn
Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele.
Kok sukkerlaken til trådprøven (rundt 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig. Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele.
Kok sukkerlaken til trådprøven (rundt 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig. Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?