Kokosboller med kjeks og sjokolade

1 t 30 min

Du behøver ikke være proff for å lage dine egne kokosboller, men det krever litt tålmodighet. Disse er helt uimotståelige og jeg har laget dem søte og små for at det ikke skal bli for mektig. Kremen er både myk og lett på samme tid. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med visp, men disse lagde jeg kun med en håndmikser. 

Et godt tips før du går i gang er å ha et ekstra sett med hender, så skaff deg litt kjøkkenhjelp! Sjokoladetrekket er kanskje det vanskeligste, regn med litt søl.

Kokosfett brukes for å gjøre sjokoladen tynnere, da er den lettest å påføre. Jeg har brukt noen doble karamell-vafler i bunnen, men du kan også bruke vanlig søt kjeks.

Porsjonen gir cirka 20 kokosboller. De har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskap. Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle...

1011 har lagret denne
Kokosboller med kjeks og sjokolade

Du behøver ikke være proff for å lage dine egne kokosboller, men det krever litt tålmodighet. Disse er helt uimotståelige og jeg har laget dem søte og små for at det ikke skal bli for mektig. Kremen er både myk og lett på samme tid. Det beste er å bruke en kjøkkenmaskin med visp, men disse lagde jeg kun med en håndmikser. 

Et godt tips før du går i gang er å ha et ekstra sett med hender, så skaff deg litt kjøkkenhjelp! Sjokoladetrekket er kanskje det vanskeligste, regn med litt søl.

Kokosfett brukes for å gjøre sjokoladen tynnere, da er den lettest å påføre. Jeg har brukt noen doble karamell-vafler i bunnen, men du kan også bruke vanlig søt kjeks.

Porsjonen gir cirka 20 kokosboller. De har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskap. Min antakelse er at de nok ikke rekker å bli så gamle...

1011 har lagret denne
12
porsjoner
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 100 g glukose
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stk
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 500 g sjokolade
  • 15 g Delfiafett, ca.
  • 30 stykker kjeks, brukes til bunn
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 100 g glukose
  • 100 g eggehvite, ca. 3 stk
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 500 g sjokolade
  • 15 g Delfiafett, ca.
  • 30 stykker kjeks, brukes til bunn
Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele.
Kok sukkerlaken til trådprøven (rundt 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig. Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sukker, vann, glukose, en halv vaniljestang og vaniljefrøene fra stangen i en kjele.
Kok sukkerlaken til trådprøven (rundt 117 grader): Ta et par dråpe mellom pekefinger og tommel, pass på så du ikke brenner deg. Når du ser seige tråder mellom fingrene er den ferdig. Det kommer an på kjelen du har, men det tar 5-7 minutter hvis du koker på maks varme.
Pisk eggehviten i en bolle som er helt ren. Visperedskap må også være helt rent og uten fettrester. Når du har stivt skum tilsettes sukkerlaken (ta ut vaniljestangen først) i en tynn stråle mens du fortsetter å piske. Pisk til massen er blank og har en fast konsistens.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Ha massen i en sprøytepose, klipp et stort hull og sprøyt ut små topper på kjeksene. Sett i kjøleskap.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett kokosfett. Hell over i en sprøytepose og lag et lite hull i posen. Plasser kokosbollene på en rist med et bakepapir under. Hell sjokolade på i små sirkler over bollene og la det renne ned på sidene. Dunk godt i risten for å få overflødig sjokolade til å renne av. Strø på kokos eller tørket bringebær/jordbær etter ønske.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?