Amerikanske cookies med sjokolade og potetgull

1 t 30 min
231 har lagret denne
Amerikanske cookies med sjokolade og potetgull
231 har lagret denne
12
porsjoner
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker, lyst, om du har
  • 25 g glukose
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g finbakstmel, eller vanlig hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g sjokolade, hakket, lys eller mørk
  • 50 g Toffin, eller annen hakket karamell
  • 3 ts kaffe, finmalt, ikke frysetrørret
  • 20 g havregryn
  • 25 g potetgull
  • 25 g saltstenger
  • 4 stykker havrekjeks
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker, lyst, om du har
  • 25 g glukose
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g finbakstmel, eller vanlig hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 1 knivsodd salt
  • 75 g sjokolade, hakket, lys eller mørk
  • 50 g Toffin, eller annen hakket karamell
  • 3 ts kaffe, finmalt, ikke frysetrørret
  • 20 g havregryn
  • 25 g potetgull
  • 25 g saltstenger
  • 4 stykker havrekjeks
Rør sammen sukker, romtemperert smør og glukose i 2-3 minutter.
Tilsett egget. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
Til slutt – knekk saltstengene i tre, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
Sett deigen i kjøleskap. Rull den gjerne til en pølse før du har den i plast.
Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på platen med godt mellomrom.
Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen sukker, romtemperert smør og glukose i 2-3 minutter.
Tilsett egget. Sikt inn mel, natron, bakepulver, vaniljesukker og salt. Ikke rør for mye.
Bland inn sjokoladedråper, kaffe, hakket Toffin og havregryn.
Til slutt – knekk saltstengene i tre, knus potetgull litt sammen med hendene og knus kjeksen til grove biter. Vendes inn med hendene til det har blandet seg inn i deigen.
Sett deigen i kjøleskap. Rull den gjerne til en pølse før du har den i plast.
Etter en time eller to – lag små deigemner som settes på platen med godt mellomrom.
Stekes på 190 grader i ca. 7-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?