Smørkjeks: Shortbread cookies
Shortbread er klassiske, lyse kjeks med deilig smørsmak som forbindes med Skottland. Du har kanskje sett kjeksene på tax free i lettgjenkjennelige tartanrutede pakker.
Kjeksene er imidlertid superenkle å lage selv og består av få ingredienser. Her får du en original oppskrift fra 1937 signert Milla bak matbloggen Millas mat.
Server dem til en god kopp te eller kaffe og nyt!
Foto: Milla Flogeland / Millasmat.com.
Shortbread er klassiske, lyse kjeks med deilig smørsmak som forbindes med Skottland. Du har kanskje sett kjeksene på tax free i lettgjenkjennelige tartanrutede pakker.
Kjeksene er imidlertid superenkle å lage selv og består av få ingredienser. Her får du en original oppskrift fra 1937 signert Milla bak matbloggen Millas mat.
Server dem til en god kopp te eller kaffe og nyt!
Foto: Milla Flogeland / Millasmat.com.
- 100 g melis
- 200 g hvetemel
- 100 g maismel
- 200 g smør, mykt
- 1 stk vaniljestang, frøene
- sukker
- 100 g melis
- 200 g hvetemel
- 100 g maismel
- 200 g smør, mykt
- 1 stk vaniljestang, frøene
- sukker
Miks sammen melis, hvetemel, maismel. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør alt i mikseren til du får en fast deig. Kna den lett sammen, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en liten stund. Minimum 30 min.

Bon appetit!
Miks sammen melis, hvetemel, maismel. Tilsett smør og vaniljefrø og kjør alt i mikseren til du får en fast deig. Kna den lett sammen, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet en liten stund. Minimum 30 min.