Finhakk sjokoladen. Kok opp halvparten av fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet og blandingen er glatt og fin. Kjør gjerne blandingen raskt med en stavmikser. Rør inn resten av fløten og la sjokoladeblandingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før videre bruk.
Varm ovnen til 150 grader. Visp eggehvitene til «myke topper» i en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis melisen, 1 ss om gangen. Visp alt i 30 sekunder. Stopp maskinen og skrap godt ned fra kantene. Visp videre ved full hastighet i ca 5 minutter til marengsen blir tykk og skinnende blank. Bland sammen kakao, hasselnøtter og maisenna og vend blandingen inn i marengsen.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer og fordel marengsen i 12 topper/sirkler (du kan lage større eller mindre etter eget ønske). Stek marengsene i ca 25 minutter, de skal være sprø utenpå og myke inni. Sett ovnsdøra på gløtt og avkjøl marengsene i ovnen.
Visp sjokoladeblandingen til tykk og myk krem (pass på så du ikke visper for mye da kan sjokoladekremen korne seg, og det vil vi helst ikke at den skal gjøre). Sett sammen to og to marengsbunner med sjokoladekrem i midten.
Bon appetit!
Finhakk sjokoladen. Kok opp halvparten av fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet og blandingen er glatt og fin. Kjør gjerne blandingen raskt med en stavmikser. Rør inn resten av fløten og la sjokoladeblandingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før videre bruk.
Varm ovnen til 150 grader. Visp eggehvitene til «myke topper» i en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis melisen, 1 ss om gangen. Visp alt i 30 sekunder. Stopp maskinen og skrap godt ned fra kantene. Visp videre ved full hastighet i ca 5 minutter til marengsen blir tykk og skinnende blank. Bland sammen kakao, hasselnøtter og maisenna og vend blandingen inn i marengsen.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer og fordel marengsen i 12 topper/sirkler (du kan lage større eller mindre etter eget ønske). Stek marengsene i ca 25 minutter, de skal være sprø utenpå og myke inni. Sett ovnsdøra på gløtt og avkjøl marengsene i ovnen.
Visp sjokoladeblandingen til tykk og myk krem (pass på så du ikke visper for mye da kan sjokoladekremen korne seg, og det vil vi helst ikke at den skal gjøre). Sett sammen to og to marengsbunner med sjokoladekrem i midten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto