rask

Påskemarsipan i sjokolade

30 min
Lagret av 469 brukere
Påskemarsipan i sjokolade
Lagret av 469 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

konfekt

  • 400 g marsipan, 50% mandler
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
  • konditorfarge, gul
  • kakestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

konfekt

  • 400 g marsipan, 50% mandler
  • 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
  • konditorfarge, gul
  • kakestrøssel
Tilsett gul konditorfarge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
Lag små egg (ca. 40 gram) av halvparten av marsipanen. Marsipaneggene du lager bør ikke være for store, for da blir det fort mektig.
Egg-formen får du ved først å trille en kule, og så legge kulen i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull frem og tilbake slik at kulen får fasong som et egg.
Trill en pølse som er omtrent en cm tykk av resten av marsipanen og del opp i biter på 4-5 cm.
Smelt sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. I mikroen bør du smelte i 15 sekunders intervaller og røre i sjokoladen mellom hver gang.
Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg dem over i farget strøssel og vend til de er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
Sett marsipanen i kjøleskap så sjokoladen stivner.
woman cooking

Bon appetit!

Tilsett gul konditorfarge i marsipanen og kna den godt sammen. Bruk litt melis om det blir klissete.
Lag små egg (ca. 40 gram) av halvparten av marsipanen. Marsipaneggene du lager bør ikke være for store, for da blir det fort mektig.
Egg-formen får du ved først å trille en kule, og så legge kulen i nederste del av håndflaten. Bruk begge hendene og rull frem og tilbake slik at kulen får fasong som et egg.
Trill en pølse som er omtrent en cm tykk av resten av marsipanen og del opp i biter på 4-5 cm.
Smelt sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. I mikroen bør du smelte i 15 sekunders intervaller og røre i sjokoladen mellom hver gang.
Gni inn håndflaten med sjokolade og rull eggene i hendene. Legg dem over i farget strøssel og vend til de er helt dekket. Gjør det samme med marsipanstengene.
Sett marsipanen i kjøleskap så sjokoladen stivner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?