Påskemarsipan i sjokolade
Påskegodteri kan kjøpes ferdig i poser, men visste du at det er veldig enkelt å lage påskemarsipanen selv? Litt klin må du regne med, men fordelen er at det er du som får slikke bollen til slutt. Skal du lage påskegodis, bør du velge en marsipan av god kvalitet. De billigste variantene består for det meste av sukker, mens marsipan som inneholde rundt 50 prosent mandler gir en god smak av marsipankonfekt. Dypp påskemarsipanen i sjokolade.
Hvis du foretrekker å lage marsipanen selv, bruker du like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150 gram av hver). Mal dette sammen i en foodprosessor, og bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap.
Hvis du ikke har farget strøssel, kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet.
Påskegodteri kan kjøpes ferdig i poser, men visste du at det er veldig enkelt å lage påskemarsipanen selv? Litt klin må du regne med, men fordelen er at det er du som får slikke bollen til slutt. Skal du lage påskegodis, bør du velge en marsipan av god kvalitet. De billigste variantene består for det meste av sukker, mens marsipan som inneholde rundt 50 prosent mandler gir en god smak av marsipankonfekt. Dypp påskemarsipanen i sjokolade.
Hvis du foretrekker å lage marsipanen selv, bruker du like deler av skåldete mandler og melis (for eksempel 150 gram av hver). Mal dette sammen i en foodprosessor, og bland inn 1-2 eggehviter til du har ønsket konsistens. Pakk godt inn og legg i kjøleskap.
Hvis du ikke har farget strøssel, kan du rulle egg og stenger i hva annet du måtte ha av kakepynt i skapet.
konfekt
- 400 g marsipan, 50% mandler
- 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
- konditorfarge, gul
- kakestrøssel
konfekt
- 400 g marsipan, 50% mandler
- 100 g sjokolade, lys eller mørk etter ønske
- konditorfarge, gul
- kakestrøssel
