Cantuccini
1 t 30 min
Denne toscanske mandelkjeksen kalles cantuccini. Kjeksen er dyppet i «vin santo», som er en italiensk hetvin, og den utgjør en klassisk dessert. Det går an å finne gode cantuccini i butikken, og dermed har du kanskje tidenes enkleste dessert.
109 har lagret denne
Denne toscanske mandelkjeksen kalles cantuccini. Kjeksen er dyppet i «vin santo», som er en italiensk hetvin, og den utgjør en klassisk dessert. Det går an å finne gode cantuccini i butikken, og dermed har du kanskje tidenes enkleste dessert.
109 har lagret denne
8
porsjoner
- 500 g hvetemel
- 200 g mandler, skoldede
- 500 g sukker
- 4 stykker egg
- 1 ts appelsinskall, revet appelsinskall
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts bakepulver
- smør, og mer mel til bakeplaten
- salt
- vin santo, eller annen hetvin, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g hvetemel
- 200 g mandler, skoldede
- 500 g sukker
- 4 stykker egg
- 1 ts appelsinskall, revet appelsinskall
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts bakepulver
- smør, og mer mel til bakeplaten
- salt
- vin santo, eller annen hetvin, til servering
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rist mandlene i en stekepanne i noen minutter til de så vidt blir gylne.
Overfør til en fjøl og la avkjøles noe. Grovhakk mesteparten av mandlene, men la noen være hele.
Ha mel, egg , bakepulver, sukker, vanilje , appelsinskall og en klype salt . Bland godt til deigen er glatt.
Vend inn mandler. Forsøk å fordele dem jevnt i deigen.
Forme deigen til tjukke pølser og overfør til en smurt og melet bakeplate. Stek i omtrent 15 minutter, til kakene er nesten helt tørre.
Ta ut av ovnen og la avkjøles noe. Skjær pølsene i skrå skiver med omtrent 1 centimeters tykkelse.
Stek videre til kakene er gyllenbrune og sprø, omtrent 25 minutter. Server med Vin Santo eller annen dessertvin.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Rist mandlene i en stekepanne i noen minutter til de så vidt blir gylne.
Overfør til en fjøl og la avkjøles noe. Grovhakk mesteparten av mandlene, men la noen være hele.
Ha mel, egg , bakepulver, sukker, vanilje , appelsinskall og en klype salt . Bland godt til deigen er glatt.
Vend inn mandler. Forsøk å fordele dem jevnt i deigen.
Forme deigen til tjukke pølser og overfør til en smurt og melet bakeplate. Stek i omtrent 15 minutter, til kakene er nesten helt tørre.
Ta ut av ovnen og la avkjøles noe. Skjær pølsene i skrå skiver med omtrent 1 centimeters tykkelse.
Stek videre til kakene er gyllenbrune og sprø, omtrent 25 minutter. Server med Vin Santo eller annen dessertvin.
Finn flere oppskrifter: