Har du lyst på noe søtt og godt å bite i? Da bør du lage en porsjon vaniljemakroner med sjokoladekrem. Denne oppskriften fra «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran-Jansen gir deg ca. 24 deilige makroner med smak av vanilje og sjokolade.
Har du lyst på noe søtt og godt å bite i? Da bør du lage en porsjon vaniljemakroner med sjokoladekrem. Denne oppskriften fra «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran-Jansen gir deg ca. 24 deilige makroner med smak av vanilje og sjokolade.
Bland sammen mandelmel og melis i en skål og sikt 2-3 ganger. Hiv eventuelt klumper hvis det ligger igjen noen i sikten.
Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt av gangen. Tilsett frøene av en halv vaniljestang og visp litt til.
Marengsen skal ikke være for stiv. Stopp når den er akkurat stiv nok til å holde bollen på hode uten at det faller ut.
Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste, raske grep for å slå ut luften. Begynn så å vende. Du skal ikke røre for lenge, men heller ikke for lite. Røren skal blandes akkurat nok til at den blir fast nok og drypper sakte når du løfter røren med en slikkepott.
Fyll makronrøren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut på en makronmatte eller stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter.
For å lage sjokoladefyll tilsett vann, sukker og smør i en gryte og kok opp. La det koke i ca. 1 min.
Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i smørvannet. Rør godt til sjokoladen er smeltet.
Sett fyllet i kjøleskapet i 1-2 timer slik at det stivner.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tip. Sprøyt kremen mellom to makroner.
Bon appetit!
Bland sammen mandelmel og melis i en skål og sikt 2-3 ganger. Hiv eventuelt klumper hvis det ligger igjen noen i sikten.
Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt av gangen. Tilsett frøene av en halv vaniljestang og visp litt til.
Marengsen skal ikke være for stiv. Stopp når den er akkurat stiv nok til å holde bollen på hode uten at det faller ut.
Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste, raske grep for å slå ut luften. Begynn så å vende. Du skal ikke røre for lenge, men heller ikke for lite. Røren skal blandes akkurat nok til at den blir fast nok og drypper sakte når du løfter røren med en slikkepott.
Fyll makronrøren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut på en makronmatte eller stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter.
For å lage sjokoladefyll tilsett vann, sukker og smør i en gryte og kok opp. La det koke i ca. 1 min.
Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i smørvannet. Rør godt til sjokoladen er smeltet.
Sett fyllet i kjøleskapet i 1-2 timer slik at det stivner.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tip. Sprøyt kremen mellom to makroner.