Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær, i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav-medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, ca en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 15 minutter til den er smidig og elastisk.
Ha deigen over i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie.
Hev deigen i 1,5 time ved romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet i 1-2 timer, eller frem til den har doblet seg i størrelse. I kjøleskapet blir deigen fastere, som gjør den enkel å kjevle ut og forme til donuts - samtidig utvikles ekstra god smak når deigen får heve sakte.
Når deigen har doblet seg i størrelse, kan du ta den ut av kjøleskapet og ha den over på en melet kjøkkenbenk.
Kjevl ut deigen til den er 1-1,5 cm tykk og trykk ut donuts med runde utstikkere - jeg bruker 8,5 cm og 3 cm utstikkere.
Klipp ut ca 15x15 cm store firkanter med bakepapir, og fordel de på stekebrett med litt plass mellom hver.
Plasser donutsene på hver sin firkant. Dekk til med plastfolie.
Etterhev i ca 45 min.
Varm opp frityrolje til 170-175 grader i en stor jerngryte. Bruk et termometer for å holde jevn temperatur.
Løft opp en donut etter bakepapiret og forsiktig legg den i oljen (med papiret på), fjern bakepapiret fra oljen med en tang eller lignende, og friter i ca 1,5 minutt på hver side. Gjenta med alle donutsene.
La renne av på kjøkkenpapir, og avkjøl før du lager sjokoladetrekket.
Sjokoladetrekk
Finhakk sjokolade og ha det over i en stor bakebolle.
Kok opp kremfløte til kokepunktet og hell det over sjokoladen. La stå i 2 minutter.
Rør blandingen til den er glansfull.
Ha i et par dråper sort farge og rør sammen.
Dypp donuts i sjokoladen. Legg på rist, til sjokoladetrekket får satt seg litt.
Spindelvev
Ha marshmellows i en stor bakebolle og varm opp i mikrobølgeovn i 30-60 sekunder, eller til marshmellowsene er store og myke.
Rør sammen med en slikkepott.
Avkjøl i noen minutter til blandingen er elastisk og kald nok til å håndtere.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
Bon appetit!
Deig:
Ha hvetemel, sukker, salt, melk, egg og gjær, i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
Elt deigen på lav-medium hastighet i 10 minutter.
Ha i smøret, ca en spiseskje om gangen.
Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 15 minutter til den er smidig og elastisk.
Ha deigen over i en stor bakebolle og dekk til med plastfolie.
Hev deigen i 1,5 time ved romtemperatur, før du setter den i kjøleskapet i 1-2 timer, eller frem til den har doblet seg i størrelse. I kjøleskapet blir deigen fastere, som gjør den enkel å kjevle ut og forme til donuts - samtidig utvikles ekstra god smak når deigen får heve sakte.
Når deigen har doblet seg i størrelse, kan du ta den ut av kjøleskapet og ha den over på en melet kjøkkenbenk.
Kjevl ut deigen til den er 1-1,5 cm tykk og trykk ut donuts med runde utstikkere - jeg bruker 8,5 cm og 3 cm utstikkere.
Klipp ut ca 15x15 cm store firkanter med bakepapir, og fordel de på stekebrett med litt plass mellom hver.
Plasser donutsene på hver sin firkant. Dekk til med plastfolie.
Etterhev i ca 45 min.
Varm opp frityrolje til 170-175 grader i en stor jerngryte. Bruk et termometer for å holde jevn temperatur.
Løft opp en donut etter bakepapiret og forsiktig legg den i oljen (med papiret på), fjern bakepapiret fra oljen med en tang eller lignende, og friter i ca 1,5 minutt på hver side. Gjenta med alle donutsene.
La renne av på kjøkkenpapir, og avkjøl før du lager sjokoladetrekket.
Sjokoladetrekk
Finhakk sjokolade og ha det over i en stor bakebolle.
Kok opp kremfløte til kokepunktet og hell det over sjokoladen. La stå i 2 minutter.
Rør blandingen til den er glansfull.
Ha i et par dråper sort farge og rør sammen.
Dypp donuts i sjokoladen. Legg på rist, til sjokoladetrekket får satt seg litt.
Spindelvev
Ha marshmellows i en stor bakebolle og varm opp i mikrobølgeovn i 30-60 sekunder, eller til marshmellowsene er store og myke.
Rør sammen med en slikkepott.
Avkjøl i noen minutter til blandingen er elastisk og kald nok til å håndtere.
Ta litt marshmellow mellom fingrene og strekk det ut til det ser ut som spindelvev. Legg det over en donut og plukk opp donuten slik at du får festet spindelvevet på undersiden av donuten.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto