Iskake med browniebunn

2 timer

Til iskake med browniebunn legger du kjøpeis i tre lag på browniesbunn. Denne formen for kake kalles også for spumoni.

Hvilke tre lag du velger, er helt opp til deg. I denne oppskriften er det valgt sjokolade, pistasj og bringebær – nøye innpakket i marengs.

Browniesbunnen kan byttes ut med nøttebunn hvis du foretrekker det, og du kan gjerne toppe kaken med makroner og stjerneskudd. Frysetiden er ikke inkludert i tilberedelsestiden.

Oppskriften passer til en rund form, 20-22 centimeter i diameter.

641 har lagret denne
Iskake med browniebunn
Foto: Stian Broch

Til iskake med browniebunn legger du kjøpeis i tre lag på browniesbunn. Denne formen for kake kalles også for spumoni.

Hvilke tre lag du velger, er helt opp til deg. I denne oppskriften er det valgt sjokolade, pistasj og bringebær – nøye innpakket i marengs.

Browniesbunnen kan byttes ut med nøttebunn hvis du foretrekker det, og du kan gjerne toppe kaken med makroner og stjerneskudd. Frysetiden er ikke inkludert i tilberedelsestiden.

Oppskriften passer til en rund form, 20-22 centimeter i diameter.

641 har lagret denne
6
porsjoner

Browniesbunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 stk egg, store
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 80 g mel
  • 2 ss kakao

Fyll

  • 0.5 l sjokoladeis
  • 0.5 l sorbet, bringbær eller det du ønsker
  • 0.5 l iskrem, pistasj

Marengs

  • 3 stk eggehvite
  • 150 g sukker, helst finkornet
Unngå at skjermen går i dvale

Browniesbunn

  • 150 g smør
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 stk egg, store
  • 100 g brunt sukker
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 80 g mel
  • 2 ss kakao

Fyll

  • 0.5 l sjokoladeis
  • 0.5 l sorbet, bringbær eller det du ønsker
  • 0.5 l iskrem, pistasj

Marengs

  • 3 stk eggehvite
  • 150 g sukker, helst finkornet
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt smøret i en liten kasserolle.
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret.
Visp sammen egg, brunt sukker, sukker og vaniljesukker. Sikt sammen mel og kakao.
Rør sjokoladesmøret inn i eggene og rør inn melet. Bland alt raskt sammen til en glatt røre
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 30 min. Avkjøl kaken.
Ta av kakeringen og vask den. Sett ringen tilbake rundt browniesen.
Kle innsiden med en plastremse for kaker. Har du ikke det, kan du kle innsiden med bakepapir.
Fyll på med is. Press isen godt sammen så det ikke blir noen hulrom. Sett kaken i fryseren frem til servering
Lag helst marengsen rett før den skal brukes. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad, og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet. Bruk en mikser eller håndmikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert.
Fjern formen og plasten eller papiret på kaken. Sett den på serveringsfatet du skal bruke.
Kle iskaken med marengsen, smør den jevnt utover. Vær litt rask så ikke isen begynner å smelte mens du holder på.
Etter at marengsen er på, kan kaken med fordel få stå å temperere seg så isen mykner og bunnen tiner. Brenn gjerne av marengsen med gassbrenner før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir.
Smelt smøret i en liten kasserolle.
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smøret.
Visp sammen egg, brunt sukker, sukker og vaniljesukker. Sikt sammen mel og kakao.
Rør sjokoladesmøret inn i eggene og rør inn melet. Bland alt raskt sammen til en glatt røre
Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 30 min. Avkjøl kaken.
Ta av kakeringen og vask den. Sett ringen tilbake rundt browniesen.
Kle innsiden med en plastremse for kaker. Har du ikke det, kan du kle innsiden med bakepapir.
Fyll på med is. Press isen godt sammen så det ikke blir noen hulrom. Sett kaken i fryseren frem til servering
Lag helst marengsen rett før den skal brukes. Pisk sammen eggehviter og sukker i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad, og pisk marengsen over varmen til sukkeret har løst seg opp og blandingen er luftig og varm, cirka 60 grader.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk ved full hastighet. Bruk en mikser eller håndmikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert.
Fjern formen og plasten eller papiret på kaken. Sett den på serveringsfatet du skal bruke.
Kle iskaken med marengsen, smør den jevnt utover. Vær litt rask så ikke isen begynner å smelte mens du holder på.
Etter at marengsen er på, kan kaken med fordel få stå å temperere seg så isen mykner og bunnen tiner. Brenn gjerne av marengsen med gassbrenner før servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?