Til hovedinnhold

Softiskake

2 h

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!

Iskaken består av kjeksbunn, en nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen. Den kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 2489 brukere
Softiskake
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!

Iskaken består av kjeksbunn, en nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen. Den kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 2489 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Kjeksbunn

  • 8 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør

Iskrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 200 g kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 dl sjokoladestrøssel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 8 stk digestive-kjeks
  • 50 g smør

Iskrem

  • 4 stk eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 200 g kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 2 dl sjokoladestrøssel
Knus kjeksen og bland med smeltet smør.
Press blandingen av kjekssmuler og smør ut i bunnen av en rund kakeform. Formen bør være 24 cm i diameter.
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn.
I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.
La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland med smeltet smør.
Press blandingen av kjekssmuler og smør ut i bunnen av en rund kakeform. Formen bør være 24 cm i diameter.
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn.
I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.
La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?