Softiskake
2 h
Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!
Iskaken består av kjeksbunn, en nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen. Den kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 2489 brukere
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Dette er en lekker og kjempepopulær iskake som smaker som softis!
Iskaken består av kjeksbunn, en nydelig vaniljeis og sjokoladestrøssel på toppen. Den kan lages i god tid før du skal servere den og oppbevares i fryseren.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Lagret av 2489 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
Kjeksbunn
- 8 stk digestive-kjeks
- 50 g smør
Iskrem
- 4 stk eggeplomme
- 2 dl sukker
- 200 g kremost
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 2 dl sjokoladestrøssel
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjeksbunn
- 8 stk digestive-kjeks
- 50 g smør
Iskrem
- 4 stk eggeplomme
- 2 dl sukker
- 200 g kremost
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 2 dl sjokoladestrøssel
Knus kjeksen og bland med smeltet smør.
Press blandingen av kjekssmuler og smør ut i bunnen av en rund kakeform. Formen bør være 24 cm i diameter.
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn.
I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.
La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.

Bon appetit!
Knus kjeksen og bland med smeltet smør.
Press blandingen av kjekssmuler og smør ut i bunnen av en rund kakeform. Formen bør være 24 cm i diameter.
Pisk eggeplommer og sukker. Tilsett romtemperert kremost og pisk blandingen jevn.
I en annen bolle piskes kremfløte og vaniljesukker til myk fløtekrem. Vend fløtekremen inn i kremostblandingen.
Hell ismassen over kjeksen i formen. Dryss over sjokoladestrøssel i et jevnt lag.
Sett formen i fryseren i minst 4 timer, og gjerne over natten, slik at isen stivner.
Ta kaken ut av fryseren, løsne den fra kakeformen og sett kake på et kakefat.
La kaken stå på kakefatet i romtemperatur i 10-15 minutter før den skjæres i serveringsstykker.