Pepperkakeiskake
Hjemmelaget pepperkakeiskake med biter av pepperkakedeig er en finfin dessert i denne hektiske tiden – da den kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseren (selvsagt) frem til servering. Mandelbunnen er uten mel, så den tåler å bli servert omtrent rett fra fryseboksen, men både is og bunn har godt av noen minutter i romtemperatur før servering. Appelsinkaramell-sausen ved siden av derimot, kan med fordel få lov å være lun.
Is-parfaiten kan smakes til med sterk kaffe eller noe annet godt, som en liten klunk med konjakk, whisky eller Baileys. Visp ønsket smak (cirka 2 ss) sammen med eggedosisen før du vender inn kremen. Hvis du bruker «instant» espressopulver kan du vispe pulveret (cirka 1 ss) sammen med fløten.
Denne pepperkakeiskaken passer til en springform, 22-24 cm i diameter.
Legg også inn i beregningen at du trenger frysetid.
Hjemmelaget pepperkakeiskake med biter av pepperkakedeig er en finfin dessert i denne hektiske tiden – da den kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseren (selvsagt) frem til servering. Mandelbunnen er uten mel, så den tåler å bli servert omtrent rett fra fryseboksen, men både is og bunn har godt av noen minutter i romtemperatur før servering. Appelsinkaramell-sausen ved siden av derimot, kan med fordel få lov å være lun.
Is-parfaiten kan smakes til med sterk kaffe eller noe annet godt, som en liten klunk med konjakk, whisky eller Baileys. Visp ønsket smak (cirka 2 ss) sammen med eggedosisen før du vender inn kremen. Hvis du bruker «instant» espressopulver kan du vispe pulveret (cirka 1 ss) sammen med fløten.
Denne pepperkakeiskaken passer til en springform, 22-24 cm i diameter.
Legg også inn i beregningen at du trenger frysetid.
Ingredienser
Mandelbunn
- 4 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 250 g mandler, malte
Is-parfait
- 8 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 5 dl fløte
- 130 g pepperkakedeig
- 150 g sjokolade, revet eller hakket (kan sløyfes)
Appelsinkaramellsaus
- 2 dl sukker
- 4 dl appelsinjuice, friskpresset
- 2 ss meierismør
Til pynt og servering
- sjokolade, hakket eller revet
- pepperkaker, knuste
Slik gjør du:
Mandelbunn
- 4 stykker egg, store
- 200 g sukker
- 250 g mandler, malte
Is-parfait
- 8 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 5 dl fløte
- 130 g pepperkakedeig
- 150 g sjokolade, revet eller hakket (kan sløyfes)
Appelsinkaramellsaus
- 2 dl sukker
- 4 dl appelsinjuice, friskpresset
- 2 ss meierismør
Til pynt og servering
- sjokolade, hakket eller revet
- pepperkaker, knuste
Appelsinkaramell
Servering
