Iskake med sitron og bringebær
10 timer
Iskake med sitron og bringebær kombinerer to smaker som passer utrolig godt sammen! Kaken består av ett lag hjemmelaget bringebæris og ett lag hjemmelaget sitronis.
Du trenger ikke iskremmaskin for å lage denne iskremen, og resultatet blir mye bedre enn noen annen iskake du finner i butikken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
224 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Iskake med sitron og bringebær kombinerer to smaker som passer utrolig godt sammen! Kaken består av ett lag hjemmelaget bringebæris og ett lag hjemmelaget sitronis.
Du trenger ikke iskremmaskin for å lage denne iskremen, og resultatet blir mye bedre enn noen annen iskake du finner i butikken.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
224 har lagret denne
6
porsjoner
Sitronkrem
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 1 dl sitronsaft, presset
- 100 g smør
Bringebærsaus
- 300 g bringebær, frosne
- 3 ss sukker
Iskrembase til sitronisen
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 3 dl kremfløte
Iskrembase til bringebærisen
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 50 g bringebær, friske
Unngå at skjermen går i dvale
Sitronkrem
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 1 dl sitronsaft, presset
- 100 g smør
Bringebærsaus
- 300 g bringebær, frosne
- 3 ss sukker
Iskrembase til sitronisen
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 3 dl kremfløte
Iskrembase til bringebærisen
- 4 stykker eggeplomme
- 150 g sukker
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 50 g bringebær, friske
Sitronkrem
Ha eggeplommer, sukker og presset sitronsaft i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig, omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet i noen timer, til den er helt kald.
Bringebærsaus
Varm opp frosne bringebær og sukker.
Mos blandingen med stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at du får fjernet alle bringebærfrø.
Avkjøl bringebærsausen til den er helt kald.
Sitronis
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn den kalde sitronkremen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn sitronisblandingen.
Kle en 1,5 liter stor brødform med plastfolie. Hell sitronisblandingen i formen og sett formen i fryseren i noen timer, til sitronisen har stivnet.
Bringebæris
Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Mål opp 0,5 dl av bringebærsausen og sett til side. Vend resten av bringebærsausen inn i eggedosisen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn bringebærisblandingen.
Hell dette over sitronisen og sett formen tilbake i fryseren til dagen etter.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Hell over bringebærsaus og pynt med friske bringebær.

Bon appetit!
Sitronkrem
Ha eggeplommer, sukker og presset sitronsaft i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig, omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet i noen timer, til den er helt kald.
Bringebærsaus
Varm opp frosne bringebær og sukker.
Mos blandingen med stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at du får fjernet alle bringebærfrø.
Avkjøl bringebærsausen til den er helt kald.
Sitronis
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn den kalde sitronkremen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn sitronisblandingen.
Kle en 1,5 liter stor brødform med plastfolie. Hell sitronisblandingen i formen og sett formen i fryseren i noen timer, til sitronisen har stivnet.
Bringebæris
Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Mål opp 0,5 dl av bringebærsausen og sett til side. Vend resten av bringebærsausen inn i eggedosisen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn bringebærisblandingen.
Hell dette over sitronisen og sett formen tilbake i fryseren til dagen etter.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Hell over bringebærsaus og pynt med friske bringebær.
Finn flere oppskrifter: