Iskake med sitron og bringebær

10 timer

Iskake med sitron og bringebær kombinerer to smaker som passer utrolig godt sammen! Kaken består av ett lag hjemmelaget bringebæris og ett lag hjemmelaget sitronis. 

Du trenger ikke iskremmaskin for å lage denne iskremen, og resultatet blir mye bedre enn noen annen iskake du finner i butikken.   

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

224 har lagret denne
Iskake med sitron og bringebær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Iskake med sitron og bringebær kombinerer to smaker som passer utrolig godt sammen! Kaken består av ett lag hjemmelaget bringebæris og ett lag hjemmelaget sitronis. 

Du trenger ikke iskremmaskin for å lage denne iskremen, og resultatet blir mye bedre enn noen annen iskake du finner i butikken.   

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

224 har lagret denne
6
porsjoner

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 100 g smør

Bringebærsaus

  • 300 g bringebær, frosne
  • 3 ss sukker

Iskrembase til sitronisen

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Iskrembase til bringebærisen

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 50 g bringebær, friske
Unngå at skjermen går i dvale

Sitronkrem

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 1 dl sitronsaft, presset
  • 100 g smør

Bringebærsaus

  • 300 g bringebær, frosne
  • 3 ss sukker

Iskrembase til sitronisen

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Iskrembase til bringebærisen

  • 4 stykker eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 50 g bringebær, friske

Sitronkrem

Ha eggeplommer, sukker og presset sitronsaft i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig, omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet i noen timer, til den er helt kald.

Bringebærsaus

Varm opp frosne bringebær og sukker.
Mos blandingen med stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at du får fjernet alle bringebærfrø.
Avkjøl bringebærsausen til den er helt kald.

Sitronis

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn den kalde sitronkremen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn sitronisblandingen.
Kle en 1,5 liter stor brødform med plastfolie. Hell sitronisblandingen i formen og sett formen i fryseren i noen timer, til sitronisen har stivnet.

Bringebæris

Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Mål opp 0,5 dl av bringebærsausen og sett til side. Vend resten av bringebærsausen inn i eggedosisen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn bringebærisblandingen.
Hell dette over sitronisen og sett formen tilbake i fryseren til dagen etter.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Hell over bringebærsaus og pynt med friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Sitronkrem

Ha eggeplommer, sukker og presset sitronsaft i en metallbolle og sett over en kjele med kokende vann.
Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig, omrøring helt til kremen blir tykk og kremete.
Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.
Avkjøl kremen i kjøleskapet i noen timer, til den er helt kald.

Bringebærsaus

Varm opp frosne bringebær og sukker.
Mos blandingen med stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at du får fjernet alle bringebærfrø.
Avkjøl bringebærsausen til den er helt kald.

Sitronis

Pisk eggeplommer og sukker luftig. Pisk inn den kalde sitronkremen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn sitronisblandingen.
Kle en 1,5 liter stor brødform med plastfolie. Hell sitronisblandingen i formen og sett formen i fryseren i noen timer, til sitronisen har stivnet.

Bringebæris

Pisk eggeplommer og sukker luftig.
Mål opp 0,5 dl av bringebærsausen og sett til side. Vend resten av bringebærsausen inn i eggedosisen.
I en annen bolle piskes kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn bringebærisblandingen.
Hell dette over sitronisen og sett formen tilbake i fryseren til dagen etter.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Før servering hvelves iskaken over på et fat. Fjern formen og dra av plastfolien.
Hell over bringebærsaus og pynt med friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?