Daimiskake
Daimiskake er en slager når vår- og sommerværet titter frem, men kaken passer perfekt som dessert og kaffekos også resten av året. Denne deilige, hjemmelagede daimiskaken vil begeistre gjestene dine med nøttebunn, myk isparfait og knasende sjokolade på toppen. Ikke uten grunn at daimiskake er en stadig festkakefavoritt til 17. mai, konfirmasjon og jul.
Tips: Isen kan smakes til med sterk kaffe eller noen annet godt, som en liten klunk konjakk, whisky eller baileys. Visp da omtrent 2 ss av ønsket smak sammen med eggedosisen før du vender inn kremen. Hvis du bruker instant espresso-pulver, kan du vispe inn cirka 1 ss av pulveret sammen med fløten.
Tilberedningstiden er ikke medregnet frysetid.
Daimiskake er en slager når vår- og sommerværet titter frem, men kaken passer perfekt som dessert og kaffekos også resten av året. Denne deilige, hjemmelagede daimiskaken vil begeistre gjestene dine med nøttebunn, myk isparfait og knasende sjokolade på toppen. Ikke uten grunn at daimiskake er en stadig festkakefavoritt til 17. mai, konfirmasjon og jul.
Tips: Isen kan smakes til med sterk kaffe eller noen annet godt, som en liten klunk konjakk, whisky eller baileys. Visp da omtrent 2 ss av ønsket smak sammen med eggedosisen før du vender inn kremen. Hvis du bruker instant espresso-pulver, kan du vispe inn cirka 1 ss av pulveret sammen med fløten.
Tilberedningstiden er ikke medregnet frysetid.
Ingredienser
Nøttebunn
- 4 stk eggehvite, store
- 200 g sukker
- 250 g mandler, malte
Isparfait
- 8 stk eggeplomme
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 5 dl fløte
- 100 g Daim, hakket
Til pynt
- Daim, hakket
- karamellsaus, tykk (kan sløyfes)
- 1 klype flaksalt, (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Nøttebunn
- 4 stk eggehvite, store
- 200 g sukker
- 250 g mandler, malte
Isparfait
- 8 stk eggeplomme
- 150 g sukker
- 2 dl vann
- 5 dl fløte
- 100 g Daim, hakket
Til pynt
- Daim, hakket
- karamellsaus, tykk (kan sløyfes)
- 1 klype flaksalt, (kan sløyfes)
