Daimiskake

1 t 30 min
3351 har lagret denne
Daim-iskake servert på kakefat
Daimiskake med nøttebunn, isparfait og hakket sjokolade er en favoritt på kakebordet.
Foto: Krister Sørbø
3351 har lagret denne
1
stk
Obs: En kake gir 6-8 porsjoner

Nøttebunn

  • 4 stk eggehvite, store
  • 200 g sukker
  • 250 g mandler, malte

Isparfait

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 5 dl fløte
  • 100 g Daim, hakket

Til pynt

  • Daim, hakket
  • karamellsaus, tykk (kan sløyfes)
  • 1 klype flaksalt, (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale

Nøttebunn

  • 4 stk eggehvite, store
  • 200 g sukker
  • 250 g mandler, malte

Isparfait

  • 8 stk eggeplomme
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann
  • 5 dl fløte
  • 100 g Daim, hakket

Til pynt

  • Daim, hakket
  • karamellsaus, tykk (kan sløyfes)
  • 1 klype flaksalt, (kan sløyfes)
Varm ovnen til 180 grader. Kle en springform, 22 -24 cm, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med litt nøytral olje.
Visp eggehvitene til mykt skum. Bruk middels hastighet og tilsett sukkeret litt etter litt.
Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt, og pisk videre til tykk og blank marengs.
Vend inn de malte mandlene og bre massen jevnt utover i formen.
Stek mandelbunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl.
Vask kakeringen og sett den tilbake rundt mandelbunnen. Dekk innsiden av ringen med plastremse eller bakepapir.
Pisk eggeplommene lyse i en kjøkkenmaskin.
Ha sukker og vann over i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken fosskoke i 5 minutter.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn strålen over i eggeplommene mens maskinen går ved middels lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Skru opp hastigheten og fortsett å piske til eggedosisen blir kald eller romtemperert.
Visp fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen.
Bland inn hakket sjokolade og hell blandingen over mandelbunnen i formen. La iskaken få stå natten over i fryseren, eller i minst 6 timer.
Fjern formen og bakepapiret og sett iskaken over på et serveringsfat. Pynt med hakket sjokolade samt karamellsaus og en klype salt hvis ønskelig.
La gjerne iskaken få temperere seg før servering.
 La gjerne iskaken få temperere seg før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader. Kle en springform, 22 -24 cm, med bakepapir i bunnen. Smør sidene med litt nøytral olje.
Visp eggehvitene til mykt skum. Bruk middels hastighet og tilsett sukkeret litt etter litt.
Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt, og pisk videre til tykk og blank marengs.
Vend inn de malte mandlene og bre massen jevnt utover i formen.
Stek mandelbunnen midt i ovnen i cirka 25 minutter. Avkjøl.
Vask kakeringen og sett den tilbake rundt mandelbunnen. Dekk innsiden av ringen med plastremse eller bakepapir.
Pisk eggeplommene lyse i en kjøkkenmaskin.
Ha sukker og vann over i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken fosskoke i 5 minutter.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn strålen over i eggeplommene mens maskinen går ved middels lav hastighet. Unngå å treffe vispen.
Skru opp hastigheten og fortsett å piske til eggedosisen blir kald eller romtemperert.
Visp fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen.
Bland inn hakket sjokolade og hell blandingen over mandelbunnen i formen. La iskaken få stå natten over i fryseren, eller i minst 6 timer.
Fjern formen og bakepapiret og sett iskaken over på et serveringsfat. Pynt med hakket sjokolade samt karamellsaus og en klype salt hvis ønskelig.
La gjerne iskaken få temperere seg før servering.
 La gjerne iskaken få temperere seg før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?