I Raw-kake - Iskake med bringebær er det kombinasjonen av rødbete og bringebær man har gått for.
Her er det cashewnøtter som står for kremen og dadler er søtstoffet i bunnen, og du kommer ikke til å savne smør, sukker og fløte. Dette er en enestående måte å få i seg både kake og grønnsaker på!
Vær klar over at cashewnøttene må bløtlegges i 3-4 timer for å få en myk og kremet konsistens. Mengden honning i fyllet kan du justere etter smak.
Til denne oppskriften trenger du en rund form, 20 centimeter i diameter.
3 ss honning, flytende, eller agavesirup/lønnesirup
Forslag til pynt
bringebær, eller bjørnebær/granateplekjerner
spiselige blomster, eller syreblader
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
100 g valnøtter
1 dl kokos, revet
1 dl havregryn
1 ss kokosolje, smeltet
5 stykker dadler
1 klype salt
Fyll
200 g cashewnøtter, bløtlagt i vann i 3-4 timer
1 stk rødbet, liten/mellomstor
4 dl bringebær
2 ss kokosolje, smeltet
0.5 stk sitron, saften
0.5 stk vaniljestang, frøene
3 ss honning, flytende, eller agavesirup/lønnesirup
Forslag til pynt
bringebær, eller bjørnebær/granateplekjerner
spiselige blomster, eller syreblader
Kle formen med bakepapir.
Bruk en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin og finhakk valnøttene. Tilsett kokos og havregryn og kjør i noen sekunder til alt er godt blandet og havregrynene er knust.
Ha i kokosolje, grovhakkede dadler og en klype salt. Kjør alt sammen til en jevn og litt klebrig masse.
Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen, og sett den kjølig så lenge.
Kjør cashewnøttene, som har ligget i bløt 3-4 timer, i en hurtigmikser sammen med en skvett av bløtevannet. Kjør helt til konsistensen er glatt og kremet som fint peanøttsmør. Tilsett litt mer vann hvis nødvendig.
Skrell og riv rødbeten til fin mos på et rivjern. Ha rødbet, bringebær, kokosolje, sitronsaft, vanilje og honning sammen med cashewnøttene og kjør alt til en glatt krem. Konsistensen skal være som tykk yoghurt.
Hell fyllet over i formen og sett kaken i fryseren. Tin litt og pynt kaken før servering.
Bon appetit!
Kle formen med bakepapir.
Bruk en hurtigmikser eller kjøkkenmaskin og finhakk valnøttene. Tilsett kokos og havregryn og kjør i noen sekunder til alt er godt blandet og havregrynene er knust.
Ha i kokosolje, grovhakkede dadler og en klype salt. Kjør alt sammen til en jevn og litt klebrig masse.
Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen, og sett den kjølig så lenge.
Kjør cashewnøttene, som har ligget i bløt 3-4 timer, i en hurtigmikser sammen med en skvett av bløtevannet. Kjør helt til konsistensen er glatt og kremet som fint peanøttsmør. Tilsett litt mer vann hvis nødvendig.
Skrell og riv rødbeten til fin mos på et rivjern. Ha rødbet, bringebær, kokosolje, sitronsaft, vanilje og honning sammen med cashewnøttene og kjør alt til en glatt krem. Konsistensen skal være som tykk yoghurt.
Hell fyllet over i formen og sett kaken i fryseren. Tin litt og pynt kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto