Sjokoladeiskake
Sjokoladeiskake ser fantastisk flott ut og er nydelig på smak, men er likevel lettvint å lage. Kaken egner seg både som dessertkake og til fest, og den kan fint oppbevares i fryseren i flere uker.
Iskremen lages av søtet, kondensert melk, som du kan kjøpe hermetisk. Denne gir iskremen den rette konsistensen og smaken, så pass på så du ikke forveksler med Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Sjokoladeiskake ser fantastisk flott ut og er nydelig på smak, men er likevel lettvint å lage. Kaken egner seg både som dessertkake og til fest, og den kan fint oppbevares i fryseren i flere uker.
Iskremen lages av søtet, kondensert melk, som du kan kjøpe hermetisk. Denne gir iskremen den rette konsistensen og smaken, så pass på så du ikke forveksler med Vikingmelk, som er usøtet, kondensert melk.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Sjokoladekakebunn
- 2 stykker egg
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakaopulver
- 75 g smør
- 1 dl hvetemel
Sjokoladeis
- 400 g kondensert melk, søtet
- 5 dl kremfløte
- 1 ts kaffepulver
- 0.5 dl vann, varmt
- 200 g kokesjokolade
- 1 ss vaniljeekstrakt
Pynt
- 100 g melkesjokolade
Slik gjør du:
Sjokoladekakebunn
- 2 stykker egg
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss kakaopulver
- 75 g smør
- 1 dl hvetemel
Sjokoladeis
- 400 g kondensert melk, søtet
- 5 dl kremfløte
- 1 ts kaffepulver
- 0.5 dl vann, varmt
- 200 g kokesjokolade
- 1 ss vaniljeekstrakt
Pynt
- 100 g melkesjokolade
Sjokoladekakebunn
Sjokoladeis
