rask
Raw-kake - Iskake med mango
30 min
Denne kaken krever ingen steking. Iskaken skal kun stå i fryseren og stivne. En raw cake passer derfor utmerket å lage et par dager i forveien. Det blir omtrent 10 kakestykker.
Oppskriften er hentet fra boken "Julies grønne kjøkken" (Kagge).
147 har lagret denne
Foto: Anne Valeur
Denne kaken krever ingen steking. Iskaken skal kun stå i fryseren og stivne. En raw cake passer derfor utmerket å lage et par dager i forveien. Det blir omtrent 10 kakestykker.
Oppskriften er hentet fra boken "Julies grønne kjøkken" (Kagge).
147 har lagret denne
5
porsjoner
Nøttebunn
- 200 g paranøtter
- 10 stykker dadler
- 1 klype havsalt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl kokosmasse
- 1 ss kokosolje
- 1 ss agavesirup
Kakefyll
- 300 g cashewnøtter
- 175 g grønn squash
- 1 dl kokosolje
- 1 dl agavesirup
- 1 stk sitron
- 1 stk mango, må være godt moden
- 1 dl vann, ved behov
Unngå at skjermen går i dvale
Nøttebunn
- 200 g paranøtter
- 10 stykker dadler
- 1 klype havsalt
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl kokosmasse
- 1 ss kokosolje
- 1 ss agavesirup
Kakefyll
- 300 g cashewnøtter
- 175 g grønn squash
- 1 dl kokosolje
- 1 dl agavesirup
- 1 stk sitron
- 1 stk mango, må være godt moden
- 1 dl vann, ved behov
Bunnen
Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.
Kakefyll
Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.

Bon appetit!
Bunnen
Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.
Kakefyll
Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.
Finn flere oppskrifter: