rask

Raw-kake - Iskake med mango

30 min

Denne kaken krever ingen steking. Iskaken skal kun stå i fryseren og stivne. En raw cake passer derfor utmerket å lage et par dager i forveien. Det blir omtrent 10 kakestykker.

Oppskriften er hentet fra boken "Julies grønne kjøkken" (Kagge).

147 har lagret denne
Raw-kake - Iskake med mango
Foto: Anne Valeur

Denne kaken krever ingen steking. Iskaken skal kun stå i fryseren og stivne. En raw cake passer derfor utmerket å lage et par dager i forveien. Det blir omtrent 10 kakestykker.

Oppskriften er hentet fra boken "Julies grønne kjøkken" (Kagge).

147 har lagret denne
5
porsjoner

Nøttebunn

  • 200 g paranøtter
  • 10 stykker dadler
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss agavesirup

Kakefyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 175 g grønn squash
  • 1 dl kokosolje
  • 1 dl agavesirup
  • 1 stk sitron
  • 1 stk mango, må være godt moden
  • 1 dl vann, ved behov
Unngå at skjermen går i dvale

Nøttebunn

  • 200 g paranøtter
  • 10 stykker dadler
  • 1 klype havsalt
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 ss kokosolje
  • 1 ss agavesirup

Kakefyll

  • 300 g cashewnøtter
  • 175 g grønn squash
  • 1 dl kokosolje
  • 1 dl agavesirup
  • 1 stk sitron
  • 1 stk mango, må være godt moden
  • 1 dl vann, ved behov

Bunnen

Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.

Kakefyll

Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.
woman cooking

Bon appetit!

Bunnen

Legg paranøtter i bløt i minst 2-3 timer. Legg dadlene i bløt i minst 30 minutter.
Lag nøttebunnen ved å kjøre paranøtter, salt og vanilje i en foodprocessor. Tilsett bløtlagte dadler, kokosmasse, kokosolje og agavesirup.
Kjør dette sammen til en jevn masse. Kle en springform med bakepapir og trykk nøttebunnen ned i formen.

Kakefyll

Legg cashewnøtter i bløt i minst 2-3 timer.
Skrell squashen og del den i mindre terninger. Varm kokosoljen.
Kjør squash, cashewnøtter og kokosolje i en foodprocessor til det blir en jevn masse. Tilsett agavesirup, sitronskall og saften fra 1 sitron.
Skrell og del mangoen i mindre biter og kjør den sammen med det andre til alt er godt blandet. Er massen for tørr, så tilsett litt vann, opptil 1 dl.
Hell fyllet over nøttebunnen.
Sett formen i fryseren i 5-6 timer.
Ta ut formen 20-30 minutter før servering. Topp gjerne kaken med hakkede mandler.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?