Marengsiskake

12 timer

Marengsiskake er den perfekte iskaken til 17. mai! Kaken har vakre farger i rødt, hvitt og blått og smaker søtt, forfriskende og deilig. Denne iskaken er dessuten herlig å servere sammen med et glass avkjølt champagne!

I bunnen blander du litt eddik og maisenna i marengsen, akkurat som når du lager en pavlova. Det gjør at marengsen ikke blir helt tørr, men beholder en bløt kjerne også etter at marengsbunnen er stekt. Marengsbunnen er så dekket med vaniljeis som er blandet med bringebær og blåbær.

Det praktiske med en iskake er at den kan lages klar god tid i forveien. Det eneste du da trenger å gjøre på selve dagen er å ta kaken ut av fryseren og pynte den før servering med friske bær og norske flagg.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

674 har lagret denne
Marengsiskake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Marengsiskake er den perfekte iskaken til 17. mai! Kaken har vakre farger i rødt, hvitt og blått og smaker søtt, forfriskende og deilig. Denne iskaken er dessuten herlig å servere sammen med et glass avkjølt champagne!

I bunnen blander du litt eddik og maisenna i marengsen, akkurat som når du lager en pavlova. Det gjør at marengsen ikke blir helt tørr, men beholder en bløt kjerne også etter at marengsbunnen er stekt. Marengsbunnen er så dekket med vaniljeis som er blandet med bringebær og blåbær.

Det praktiske med en iskake er at den kan lages klar god tid i forveien. Det eneste du da trenger å gjøre på selve dagen er å ta kaken ut av fryseren og pynte den før servering med friske bær og norske flagg.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

674 har lagret denne
10
porsjoner

Marengsbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 250 g sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maisenna

Iskrem med bær

  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g blåbær, frosne
  • 100 g bringebær, frosne

Pynt

  • 100 g blåbær, friske
  • 100 g bringebær, friske
Unngå at skjermen går i dvale

Marengsbunn

  • 4 stykker eggehvite
  • 250 g sukker
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maisenna

Iskrem med bær

  • 4 stykker eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g blåbær, frosne
  • 100 g bringebær, frosne

Pynt

  • 100 g blåbær, friske
  • 100 g bringebær, friske
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Vend i eddik og maisenna forsiktig med en slikkepott.
Legg bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Fyll marengsen i formen og glatt til overflaten.
Stek marengsbunnen midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time.
Ta marengsbunnen ut av ovnen. Den vil ha blåst seg opp nokså kraftig.
Trykk marengsbunnen litt ned med fingrene i midten mens kaken forsatt er varm, slik at du får en grop i kaken. Kaken vil i tillegg synke enda litt mer sammen i midten når den er avkjølt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
La de frosne bærene tine i hver sin skål
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til blandingen er tykk og lys. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland dette i eggedosisen.
Pisk kremfløten til krem i en annen bollen. Vend den piskede kremen i eggedosisen.
Vend forsiktig tinte bær i iskremblandingen. Hell hele blandingen deretter over marengsbunnen i formen. Sett formen i fryseren over natten eller lenger.
Ta den frosne kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden mens kaken er helt frossen og hard. Sett kaken på et passende kakefat og la den tine i 10-15 minutter før servering.
Pynt iskaken med friske bær og norske flagg.
Pynt iskaken med friske bær og norske flagg.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Vend i eddik og maisenna forsiktig med en slikkepott.
Legg bakepapir i bunnen av en rund form som er 24 cm i diameter. Fyll marengsen i formen og glatt til overflaten.
Stek marengsbunnen midt i ovnen ved 150°C i ca. 1 time.
Ta marengsbunnen ut av ovnen. Den vil ha blåst seg opp nokså kraftig.
Trykk marengsbunnen litt ned med fingrene i midten mens kaken forsatt er varm, slik at du får en grop i kaken. Kaken vil i tillegg synke enda litt mer sammen i midten når den er avkjølt. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
La de frosne bærene tine i hver sin skål
Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til blandingen er tykk og lys. Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland dette i eggedosisen.
Pisk kremfløten til krem i en annen bollen. Vend den piskede kremen i eggedosisen.
Vend forsiktig tinte bær i iskremblandingen. Hell hele blandingen deretter over marengsbunnen i formen. Sett formen i fryseren over natten eller lenger.
Ta den frosne kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden mens kaken er helt frossen og hard. Sett kaken på et passende kakefat og la den tine i 10-15 minutter før servering.
Pynt iskaken med friske bær og norske flagg.
Pynt iskaken med friske bær og norske flagg.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?