Marengsiskake
Marengsiskake er den perfekte iskaken til 17. mai! Kaken har vakre farger i rødt, hvitt og blått og smaker søtt, forfriskende og deilig. Denne iskaken er dessuten herlig å servere sammen med et glass avkjølt champagne!
I bunnen blander du litt eddik og maisenna i marengsen, akkurat som når du lager en pavlova. Det gjør at marengsen ikke blir helt tørr, men beholder en bløt kjerne også etter at marengsbunnen er stekt. Marengsbunnen er så dekket med vaniljeis som er blandet med bringebær og blåbær.
Det praktiske med en iskake er at den kan lages klar god tid i forveien. Det eneste du da trenger å gjøre på selve dagen er å ta kaken ut av fryseren og pynte den før servering med friske bær og norske flagg.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Marengsiskake er den perfekte iskaken til 17. mai! Kaken har vakre farger i rødt, hvitt og blått og smaker søtt, forfriskende og deilig. Denne iskaken er dessuten herlig å servere sammen med et glass avkjølt champagne!
I bunnen blander du litt eddik og maisenna i marengsen, akkurat som når du lager en pavlova. Det gjør at marengsen ikke blir helt tørr, men beholder en bløt kjerne også etter at marengsbunnen er stekt. Marengsbunnen er så dekket med vaniljeis som er blandet med bringebær og blåbær.
Det praktiske med en iskake er at den kan lages klar god tid i forveien. Det eneste du da trenger å gjøre på selve dagen er å ta kaken ut av fryseren og pynte den før servering med friske bær og norske flagg.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Marengsbunn
- 4 stykker eggehvite
- 250 g sukker
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 ts maisenna
Iskrem med bær
- 4 stykker eggeplomme
- 1 dl sukker
- 1 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 100 g blåbær, frosne
- 100 g bringebær, frosne
Pynt
- 100 g blåbær, friske
- 100 g bringebær, friske
Marengsbunn
- 4 stykker eggehvite
- 250 g sukker
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 ts maisenna
Iskrem med bær
- 4 stykker eggeplomme
- 1 dl sukker
- 1 stk vaniljestang
- 3 dl kremfløte
- 100 g blåbær, frosne
- 100 g bringebær, frosne
Pynt
- 100 g blåbær, friske
- 100 g bringebær, friske
