Daimiskake med kjeksbunn
Daimiskake er supergodt og perfekt å servere på en av vårens mange festdager. Det beste med iskaker er at de i tillegg til å smake godt, også kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseboksen fram til servering. Denne varianten har en skikkelig god kjeksbunn.
I denne oppskriften er det tilsatt noen plater gelatin i isen, slik at den holder seg lengre uten å smelte når den settes fram på bordet.
Daimiskake er supergodt og perfekt å servere på en av vårens mange festdager. Det beste med iskaker er at de i tillegg til å smake godt, også kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseboksen fram til servering. Denne varianten har en skikkelig god kjeksbunn.
I denne oppskriften er det tilsatt noen plater gelatin i isen, slik at den holder seg lengre uten å smelte når den settes fram på bordet.
Ingredienser
Kjeksbunn
- 12 stk digestive-kjeks
- 50 g smør, smeltet
- 4 plate(r) Daim
- 3 plate(r) gelatin
- 3 stk egg, hviter og plommer separert
- 1.5 dl sukker
- 2 dl crème fraîche
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl fløte
- 0.5 dl vann, kokende
Slik gjør du:
Kjeksbunn
- 12 stk digestive-kjeks
- 50 g smør, smeltet
- 4 plate(r) Daim
- 3 plate(r) gelatin
- 3 stk egg, hviter og plommer separert
- 1.5 dl sukker
- 2 dl crème fraîche
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl fløte
- 0.5 dl vann, kokende
