Osteiskake med krokanrull
1 h
8 varer
150
Jan Soppeland
Her får du en smakfull iskake med sjokoladebiter og porøs kjeksbunn. Osteiskake er en lettvint kake det kan være kjekt å ha på lur hvis du får uventet besøk, og den er like populær hos barn som hos voksne. Finhakket krokanrull setter ekstra god smak på kaken.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen
Ingredienser
8
porsjoner
- 12 stykker kjeks, gjerne Digestive
- 5 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 pakke sjokolade, krokanrull
- 250 g kremost naturell
- 3.5 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 0.25 ts salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 12 stykker kjeks, gjerne Digestive
- 5 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 pakke sjokolade, krokanrull
- 250 g kremost naturell
- 3.5 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 0.25 ts salt
Knus kjeksen. Legg dem i en pose og kjør over med et kjevle.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland osten inn i eggedosisen. Tilsett saltet.
Pisk kremfløte stiv sammen med vaniljesukker og bland det forsiktig sammen med det andre.
Finhakk krokanrull og ha den i ismassen.
Legg et bakepapir i bunnen av en springform. Dryss over kjeks.
Hell på ismassen.
Strø over resten av kjeksen.
Sett kaken i fryseren.

Bon appetit!
Knus kjeksen. Legg dem i en pose og kjør over med et kjevle.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland osten inn i eggedosisen. Tilsett saltet.
Pisk kremfløte stiv sammen med vaniljesukker og bland det forsiktig sammen med det andre.
Finhakk krokanrull og ha den i ismassen.
Legg et bakepapir i bunnen av en springform. Dryss over kjeks.
Hell på ismassen.
Strø over resten av kjeksen.
Sett kaken i fryseren.