Iskaker | Våre beste oppskrifter

Iskaker

Iskaker er lett å like og praktisk å ha liggende i fryseren til mange anledninger. Finn din favoritt blant våre fristende oppskrifter på iskaker!

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens

Tradisjonelle iskake-desserter

Klarer du ikke bestemme deg for om du har lyst på iskrem eller kake? Fortvil ikke, vi har nemlig samlet alle våre oppskrifter på iskake. Om ikke dette er det beste fra to verdener, så vet neimen ikke vi! Mange vil kanskje huske den klassiske iskaken formet som en hestesko, med vaniljeis, sjokoladebiter og jordbærkjerne? Foruten denne er det en verden av muligheter i iskake-universet. På Godt kan du finne alt fra iskaker med smak av ostekake eller brownie, til softis i kakeversjon.

Iskake til høytidene

Vi har mange tradisjoner hva gjelder retter på dessertbordet under de fleste høytider. Julen byr på sju slag, riskrem og pepperkaker, og 17. mai serveres det gjerne kransekake eller pavlova. Men hva med å bytte ut de klassiske rettene med en iskake? På disse sidene finner du iskake-varianter som passer til hvilken feiring det måtte være. En pepperkakeiskake gjør seg godt etter ribbemiddagen på julaften, mens en marengsiskake gjerne kan ta hedersplassen på koldtbordet når det er feiring av grunnlovsdagen.

Imponerende kreasjoner

En iskake trenger ikke være vanskelig å lage! Allikevel kan den gjøre seg som en flott kreasjon på bordet. En av de mest kjente iskake-dessertene, baked alaska, har en kjerne av sorbet, pakket inn i pistasjis og toppet med flambert marengs. Her kan du også gjøre egne versjoner ved å bytte ut smakene på isen, eller for eksempel servere med rørte bær. Det finnes også andre lignende iskake-desserter. Isbomber, eller drageegg, ser magiske ut når de serveres, og skjuler dessuten en overraskelse inni. Disse kan også lages med ulike smakskombinasjoner, og i ulike former og fasonger.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?