Til hovedinnhold

Bananbrød med ricotta

1 h

Bananbrød er jo i ærlighetens navn egentlig en banankake, og er helt perfekt å lage om du har noen brune bananer liggende på kjøkkenbenken.

Her har jeg hatt i sjokoladelinser. Disse kan fint erstattes med finhakket kokesjokolade. Om du ikke har ricotta kan den erstattes av cottage cheese, creme fraiche eller naturell kremost.

Nyt det nybakt bananbrødet med et iskaldt glass melk.

Lagret av 95 brukere
bananbrød med ricotta
Foto: Silje Sandberg

Bananbrød er jo i ærlighetens navn egentlig en banankake, og er helt perfekt å lage om du har noen brune bananer liggende på kjøkkenbenken.

Her har jeg hatt i sjokoladelinser. Disse kan fint erstattes med finhakket kokesjokolade. Om du ikke har ricotta kan den erstattes av cottage cheese, creme fraiche eller naturell kremost.

Nyt det nybakt bananbrødet med et iskaldt glass melk.

Lagret av 95 brukere

Ingredienser

1
stk
  • 4 stk banan, jo mørkere, jo søtere
  • 250 g ricotta
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2 ts vaniljepasta
  • 200 g hvetemel, kan fint bruke glutenfri melblanding om du ønsker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g sjokoladelinser
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk banan, jo mørkere, jo søtere
  • 250 g ricotta
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 2 ts vaniljepasta
  • 200 g hvetemel, kan fint bruke glutenfri melblanding om du ønsker
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g sjokoladelinser
  • 1 klype salt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en 2L brødform med bakepapir.
Visp sammen moste bananer, ricotta, brunt sukker, egg og vaniljepaste i en bakebolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og en klype salt. Visp sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladebitene.
Hell røren over i brødformen. Stekes midt i ovnen og i 45-55 minutter. Sjekk gjerne underveis med en kniv, trespyd eller lignende. Kommer den ut ren er bananbrødet ferdig stekt.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en 2L brødform med bakepapir.
Visp sammen moste bananer, ricotta, brunt sukker, egg og vaniljepaste i en bakebolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og en klype salt. Visp sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladebitene.
Hell røren over i brødformen. Stekes midt i ovnen og i 45-55 minutter. Sjekk gjerne underveis med en kniv, trespyd eller lignende. Kommer den ut ren er bananbrødet ferdig stekt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?