Bananbrød er jo i ærlighetens navn egentlig en banankake, og er helt perfekt å lage om du har noen brune bananer liggende på kjøkkenbenken.
Her har jeg hatt i sjokoladelinser. Disse kan fint erstattes med finhakket kokesjokolade. Om du ikke har ricotta kan den erstattes av cottage cheese, creme fraiche eller naturell kremost.
Nyt det nybakt bananbrødet med et iskaldt glass melk.
200 g hvetemel, kan fint bruke glutenfri melblanding om du ønsker
2 ts bakepulver
100 g sjokoladelinser
1 klype salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
4 stk banan, jo mørkere, jo søtere
250 g ricotta
2 ss brunt sukker
2 stk egg
2 ts vaniljepasta
200 g hvetemel, kan fint bruke glutenfri melblanding om du ønsker
2 ts bakepulver
100 g sjokoladelinser
1 klype salt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en 2L brødform med bakepapir.
Visp sammen moste bananer, ricotta, brunt sukker, egg og vaniljepaste i en bakebolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og en klype salt. Visp sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladebitene.
Hell røren over i brødformen. Stekes midt i ovnen og i 45-55 minutter. Sjekk gjerne underveis med en kniv, trespyd eller lignende. Kommer den ut ren er bananbrødet ferdig stekt.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dekk en 2L brødform med bakepapir.
Visp sammen moste bananer, ricotta, brunt sukker, egg og vaniljepaste i en bakebolle. Tilsett siktet mel, bakepulver og en klype salt. Visp sammen til en jevn røre.
Vend inn sjokoladebitene.
Hell røren over i brødformen. Stekes midt i ovnen og i 45-55 minutter. Sjekk gjerne underveis med en kniv, trespyd eller lignende. Kommer den ut ren er bananbrødet ferdig stekt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto