Oppned eplekake
Eplekake med en vri! Denne eplekaken er enkel å lage og smaker godt for hele familien. Start med toppen og snu kaken opp ned for en ekstra saftig smaksopplevelse.
For en ekstra god kake, bruk norske epler når det er i sesong. Ekte kanel er mer aromatisk og sødmefull, og gir også enda bedre smak. Server med pisket krem, rømme eller is og nyt!
For denne oppskriften trenger du en rund form på 22 cm i diameter.
Eplekake med en vri! Denne eplekaken er enkel å lage og smaker godt for hele familien. Start med toppen og snu kaken opp ned for en ekstra saftig smaksopplevelse.
For en ekstra god kake, bruk norske epler når det er i sesong. Ekte kanel er mer aromatisk og sødmefull, og gir også enda bedre smak. Server med pisket krem, rømme eller is og nyt!
For denne oppskriften trenger du en rund form på 22 cm i diameter.
Ingredienser
- 180 g smør, romtemperert
- 180 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte. Eller frøene fra 0,5 vaniljestang.
- 3 stk egg, mellomstore/store
- 150 g hvetemel
- 30 g potetmel
- 1 ts bakepulver
- smør, eller nøytral olje til formen.
Fyll
- 4 stk eple, mellomstore
- 3 ss sukker
- 1 ss kanel
Slik gjør du:
- 180 g smør, romtemperert
- 180 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte. Eller frøene fra 0,5 vaniljestang.
- 3 stk egg, mellomstore/store
- 150 g hvetemel
- 30 g potetmel
- 1 ts bakepulver
- smør, eller nøytral olje til formen.
Fyll
- 4 stk eple, mellomstore
- 3 ss sukker
- 1 ss kanel
