Gooey Butter Cake

1 t 30 min

Gooey Butter Cake er en saftige smørkaken, som opprinnelig kommer fra byen St. Louis i staten Missouri. Den ble bakt mye av husmødrene der på 1950-tallet. Etter hvert har denne deilige kaken spredt seg over hele USA, og den finnes nå i ulike varianter.

Her har jeg laget en sommerlig versjon med jordbær, som virkelig frisker opp den mektige, kremete kaken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

492 har lagret denne
Gooey Butter Cake - en saftig smørkake
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Gooey Butter Cake er en saftige smørkaken, som opprinnelig kommer fra byen St. Louis i staten Missouri. Den ble bakt mye av husmødrene der på 1950-tallet. Etter hvert har denne deilige kaken spredt seg over hele USA, og den finnes nå i ulike varianter.

Her har jeg laget en sommerlig versjon med jordbær, som virkelig frisker opp den mektige, kremete kaken.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

492 har lagret denne
8
porsjoner

Bunn

  • 200 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 200 g kremost
  • 50 g smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker egg
  • 200 g jordbær

Pynt

  • 200 g jordbær
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g sukker
  • 75 g smør
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 200 g kremost
  • 50 g smør
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker egg
  • 200 g jordbær

Pynt

  • 200 g jordbær
Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem.
Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.
Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri.
Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.
Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem.
Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.
Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri.
Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.
Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?