Bananbrød med sjokolade

1 t 30 min

Har du noen brune bananer på kjøkkenbordet er du skikkelig heldig, for da kan du bake verdens deiligste bananbrød med sjokolade!

Det er viktig å bruke svært modne bananer for at banansmaken skal komme godt frem i bananbrødet. I tillegg har jeg blandet sjokoladebiter og hakkede valnøtter i deigen, som jeg synes er nydelig.

Bananbrødet blir ekstra stilig å se på dersom man legge halve bananer på toppen, men dette er ikke nødvendig.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

749 har lagret denne
Et saftig bananbrød med sjokolade skåret i skiver
Kristine Ilstad

Har du noen brune bananer på kjøkkenbordet er du skikkelig heldig, for da kan du bake verdens deiligste bananbrød med sjokolade!

Det er viktig å bruke svært modne bananer for at banansmaken skal komme godt frem i bananbrødet. I tillegg har jeg blandet sjokoladebiter og hakkede valnøtter i deigen, som jeg synes er nydelig.

Bananbrødet blir ekstra stilig å se på dersom man legge halve bananer på toppen, men dette er ikke nødvendig.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

749 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk banan, middels store
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 400 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g valnøtter

Pynt

  • 1 stk banan, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk banan, middels store
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 400 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g valnøtter

Pynt

  • 1 stk banan, kan sløyfes
Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren.
Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt). Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen. Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendt opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i cirka 50 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren.
Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt). Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen. Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendt opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i cirka 50 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?