Bananbrød med sjokolade

1 h 30 min
Lagret av 684 brukere
Et saftig bananbrød med sjokolade skåret i skiver
Kristine Ilstad
Lagret av 684 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk banan, middels store
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 400 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g valnøtter

Pynt

  • 1 stk banan, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 100 g sukker
  • 1 dl nøytral olje
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 4 stk banan, middels store
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 400 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 100 g valnøtter

Pynt

  • 1 stk banan, kan sløyfes
Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren.
Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt). Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen. Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendt opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i cirka 50 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren.
Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt). Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen. Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendt opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i cirka 50 minutter. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?