Stor jaffakake består av en myk kakebunn med appelsin- og vaniljesmak, som dekkes med appelsinmarmelade og appelsingelé før den trekkes med mørk sjokolade. Rett og slett en stor versjon av de populære småkakene.
Appelsin og sjokolade smaker alltid nydelig i kombinasjon, så også i denne herlige jaffakaken.
Stor jaffakake består av en myk kakebunn med appelsin- og vaniljesmak, som dekkes med appelsinmarmelade og appelsingelé før den trekkes med mørk sjokolade. Rett og slett en stor versjon av de populære småkakene.
Appelsin og sjokolade smaker alltid nydelig i kombinasjon, så også i denne herlige jaffakaken.
3 dl appelsinsaft, ferskpresset, eller appelsinjuice
1 pakke appelsingelé
200 g smør
200 g sukker
3 stykker egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
3 stykker appelsin, revet skall
4 ss appelsinmarmelade
200 g kokesjokolade
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar appelsingeléen. Varm opp presset appelsinsaft eller appelsinjuice. Ta kjelen av platen og rør ut appelsingelépulveret i den varme appelsinsaften. Avkjøl geléen til den er lunken, men fortsatt flytende.
Kle en liten, rund form (20 cm i diameter) med plastfolie. Hell geléen i formen og sett formen i kjøleskapet så geléen stivner.
Til kakebunnen piskes mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend det tørre inn i smørkremen. Bland inn revet appelsinskall. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter).
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, til den er gjennomstekt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og skjær til overflaten av kaken så den blir helt flat på toppen. Smør appelsinmarmelade på kaken.
Løft så geléen ut av formen ved å ta tak i plastfolien. Hvelv geléen forsiktig over på kaken, og dra av plastfolien.
Smelt kokesjokoladen. La den avkjøles mest mulig uten at den stivner. Smør så den smeltede sjokoladen raskt over appelsingeléen og litt nedover kaken.
Lag et riflemønster på toppen av kaken med en kniv. Sett kaken i kjøleskapet, slik at sjokoladetrekket stivner.
Bon appetit!
Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar appelsingeléen. Varm opp presset appelsinsaft eller appelsinjuice. Ta kjelen av platen og rør ut appelsingelépulveret i den varme appelsinsaften. Avkjøl geléen til den er lunken, men fortsatt flytende.
Kle en liten, rund form (20 cm i diameter) med plastfolie. Hell geléen i formen og sett formen i kjøleskapet så geléen stivner.
Til kakebunnen piskes mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet. Vend det tørre inn i smørkremen. Bland inn revet appelsinskall. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter).
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 30 minutter, til den er gjennomstekt. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og skjær til overflaten av kaken så den blir helt flat på toppen. Smør appelsinmarmelade på kaken.
Løft så geléen ut av formen ved å ta tak i plastfolien. Hvelv geléen forsiktig over på kaken, og dra av plastfolien.
Smelt kokesjokoladen. La den avkjøles mest mulig uten at den stivner. Smør så den smeltede sjokoladen raskt over appelsingeléen og litt nedover kaken.
Lag et riflemønster på toppen av kaken med en kniv. Sett kaken i kjøleskapet, slik at sjokoladetrekket stivner.