Sitronkake med yoghurt og pasjonsfrukt
1 h 15 min
En skikkelig digg sitron- og yoghurtkake med frisk pasjonsfruktglasur!
Glasuren has på mens sitronkaken fortsatt er varm, noe som sammen med yoghurten gir en utrolig saftig kake. Dette er kakeversjonen av en tropisk paraplydrink!
Oppskrift: Malin Gimle Labråten/La Kompott
Lagret av 255 brukere
Foto: Malin Gimle Labråten
En skikkelig digg sitron- og yoghurtkake med frisk pasjonsfruktglasur!
Glasuren has på mens sitronkaken fortsatt er varm, noe som sammen med yoghurten gir en utrolig saftig kake. Dette er kakeversjonen av en tropisk paraplydrink!
Oppskrift: Malin Gimle Labråten/La Kompott
Lagret av 255 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
Kakerøre
- 2 stk egg
- 220 g sukker
- 190 g smeltet smør
- 2.5 dl gresk yoghurt
- 1 ss sitronsaft
- 230 g mel
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 1 stk sitron, revet skall. Helst økologisk
Pasjonsfruktglasur
- 0.4 dl pasjonsfruktsaft, (ca. fire store pasjonsfrukter)
- 2 ss sitronsaft
- 5 ss melis
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kakerøre
- 2 stk egg
- 220 g sukker
- 190 g smeltet smør
- 2.5 dl gresk yoghurt
- 1 ss sitronsaft
- 230 g mel
- 0.5 ts bakepulver
- 0.5 ts natron
- 1 stk sitron, revet skall. Helst økologisk
Pasjonsfruktglasur
- 0.4 dl pasjonsfruktsaft, (ca. fire store pasjonsfrukter)
- 2 ss sitronsaft
- 5 ss melis
Varm ovnen til 170°C.
Smør en springform med diameter 20 centimeter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og kjøl ned.
Visp sammen egg og sukker for hånd i cirka 1 minutt, eller til blandingen begynner å skumme litt. Rør inn yoghurt, sitronjuice og sitronzest.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og vend til slutt inn resten av melet.
Ha røren over i formen og bak i 50 minutter, eller til den har fin farge og pinnen kommer ut tørr når du stikker i den.
Sil pasjonsfrukten gjennom en sil og bland sammen med melis og sitronjuice.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.

Bon appetit!
Varm ovnen til 170°C.
Smør en springform med diameter 20 centimeter. Legg bakepapir i bunnen.
Smelt smøret og kjøl ned.
Visp sammen egg og sukker for hånd i cirka 1 minutt, eller til blandingen begynner å skumme litt. Rør inn yoghurt, sitronjuice og sitronzest.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og vend til slutt inn resten av melet.
Ha røren over i formen og bak i 50 minutter, eller til den har fin farge og pinnen kommer ut tørr når du stikker i den.
Sil pasjonsfrukten gjennom en sil og bland sammen med melis og sitronjuice.
Stikk små huller i kaken med en tannpirker eller en grillpinne mens den fortsatt er varm og hell sakte over pasjonsfruktmelisen. Kjøl ned kaken.