Sofia Woods sitronkake med olivenolje
– Kaken er enkel, men vakker og kjennes virkelig festlig takket være de vakre skivene av glossy, karamellisert sitron. Jeg skal lage den til påske i år, sier kokebokforfatter og matblogger Sofia Wood, som står bak denne sitronkaken.
Wood velger olje istedenfor smør fordi det gjør at kaken blir saftig, holder seg lengre og generelt får en bedre tekstur.
– Jeg brukte sitron-olivenolje, men det går bra å erstatte det med vanlig olivenolje også. Sitronene kommer til å være tydelige i kaken likevel. Vær likevel nøye med å bruke olivenolje med bra kvalitet, om du ikke har det er det bedre å erstatte med en nøytral matolje, tipser hun.
Oppskrift: Sofia Wood
– Kaken er enkel, men vakker og kjennes virkelig festlig takket være de vakre skivene av glossy, karamellisert sitron. Jeg skal lage den til påske i år, sier kokebokforfatter og matblogger Sofia Wood, som står bak denne sitronkaken.
Wood velger olje istedenfor smør fordi det gjør at kaken blir saftig, holder seg lengre og generelt får en bedre tekstur.
– Jeg brukte sitron-olivenolje, men det går bra å erstatte det med vanlig olivenolje også. Sitronene kommer til å være tydelige i kaken likevel. Vær likevel nøye med å bruke olivenolje med bra kvalitet, om du ikke har det er det bedre å erstatte med en nøytral matolje, tipser hun.
Oppskrift: Sofia Wood
Ingredienser
Sukkerlake
- 3 stk sitron
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl vann
- 1 krm vaniljepulver
Røre
- 2 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1 ts flaksalt
- 1 dl oliven, sitronolivenolje, eller en mild variant
- 1 ts vaniljepulver
- 1 krm natron
- 0.5 ts bakepulver
- 2 dl hvetemel
- sitronsaft, eller sitronzest
Slik gjør du:
Sukkerlake
- 3 stk sitron
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl vann
- 1 krm vaniljepulver
Røre
- 2 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1 ts flaksalt
- 1 dl oliven, sitronolivenolje, eller en mild variant
- 1 ts vaniljepulver
- 1 krm natron
- 0.5 ts bakepulver
- 2 dl hvetemel
- sitronsaft, eller sitronzest
