Eple, kanel og ricotta-kake er perfekt nå du lengter etter nystekt eplekake!
Det finnes utallige gode oppskrifter på eplekake i både Norge og utland. Denne gangen har jeg beveget meg til Italia og funnet frem en oppskrift på en saftig, italiensk eplekake med eplebiter, kanel og ricotta i deigen. En kjempegod kake!
Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn.
Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat. Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
Bon appetit!
Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn.
Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen.
Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat. Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto