Enkel rabarbrakake
Dette er er en saftig, sommerlig og enkel kake. Rabarbrakake er perfekt å ha med på piknik i parken, lage på hyttekjøkkenet eller ha med på sommerbesøk til venner, og både små og store elsker den! Denne kaken er litt krydret og har også noen deilige hint av sitron. Server rabarbrakake med nypisket, lett søtet krem eller en kule vaniljeis. Den er også perfekt å pynte med noen spiselige blomster.
Oppskriften passer til en form som rommer cirka 1,5 - 2 liter.
Dette er er en saftig, sommerlig og enkel kake. Rabarbrakake er perfekt å ha med på piknik i parken, lage på hyttekjøkkenet eller ha med på sommerbesøk til venner, og både små og store elsker den! Denne kaken er litt krydret og har også noen deilige hint av sitron. Server rabarbrakake med nypisket, lett søtet krem eller en kule vaniljeis. Den er også perfekt å pynte med noen spiselige blomster.
Oppskriften passer til en form som rommer cirka 1,5 - 2 liter.
Ingredienser
- 2 stilker rabarbra
- 200 g kransekakedeig, eller mandelmasse
- 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
- 100 g smør, romtemperert
- 0.5 dl sukker
- 2 stykker egg
- 1.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 1 klype salt
- 0.5 ts vaniljepulver, fra ekte vanilje
- melis
Slik gjør du:
- 2 stilker rabarbra
- 200 g kransekakedeig, eller mandelmasse
- 1 stk sitron, kun skallet, finrevet
- 100 g smør, romtemperert
- 0.5 dl sukker
- 2 stykker egg
- 1.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 1 klype salt
- 0.5 ts vaniljepulver, fra ekte vanilje
- melis
