Lime- og sitronpai med marengs kan gjerne lages dagen i forveien og holder seg fint en ukes tid i kjøleskap. Lime- og sitronkremen kan også lages på bare limesaft eller bare sitronsaft.
Et godt tips er å blande finrevet limeskall med litt sukker og bruke det som ekstra pynt. Små syreblader og spiselige blomster er også fint å pynte med.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Hell kremen over i en bolle, dekk til og la kremen stå i kjøleskapet til den har satt seg.
Knus kjeksen til smuler og bland smulene med sukker og smeltet smør.
Pisk eggehviter og sukker sammen i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk over varme til sukkeret er oppløst og blandingen har blitt varm.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre ved full hastighet. Bruk mikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Ha gjerne marengsen over i en sprøytepose.
Bruk små glass eller kopper og fyll på lagvis med smuler og lime- og sitronkremen.
Topp med marengs og brenn av marengsen hvis ønskelig.
Bon appetit!
Kok opp saften.
Visp egg, sukker og maisenna sammen i en bolle.
Hell den varme væsken over eggene mens du visper kraftig for å unngå at eggene korner seg. Ha alt tilbake i kasserollen og gi det hele et skikkelig oppkok under konstant pisking til kremen blir tykk og blank.
Trekk kasserollen vekk fra varmen, la kremen avkjøles noe og visp inn smøret litt etter litt.
Hell kremen over i en bolle, dekk til og la kremen stå i kjøleskapet til den har satt seg.
Knus kjeksen til smuler og bland smulene med sukker og smeltet smør.
Pisk eggehviter og sukker sammen i en romslig stålbolle. Sett bollen over vannbad og pisk over varme til sukkeret er oppløst og blandingen har blitt varm.
Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre ved full hastighet. Bruk mikser til marengsen blir tykk, blank og romtemperert. Ha gjerne marengsen over i en sprøytepose.
Bruk små glass eller kopper og fyll på lagvis med smuler og lime- og sitronkremen.
Topp med marengs og brenn av marengsen hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto