Enkel appelsinkake til påske
Med hjemmebakt kake blir påsken mye hyggeligere, og hva passer vel bedre enn appelsinkake til påske!
Dette er en nydelig og enkel kake med appelsin og gulrot. Den gode appelsinsmaken kommer av at det er presset appelsinsaft i både kakedeigen og glasuren. I tillegg dynkes kaken med appelsinsaft når den tas ut av ovnen. Revet gulrot i deigen gjør kaken ekstra saftig.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Med hjemmebakt kake blir påsken mye hyggeligere, og hva passer vel bedre enn appelsinkake til påske!
Dette er en nydelig og enkel kake med appelsin og gulrot. Den gode appelsinsmaken kommer av at det er presset appelsinsaft i både kakedeigen og glasuren. I tillegg dynkes kaken med appelsinsaft når den tas ut av ovnen. Revet gulrot i deigen gjør kaken ekstra saftig.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 200 g smør
- 2 dl sukker
- 3 stykker egg
- 4.5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 dl appelsinjuice
- 1 ss appelsinskall, fint revet
- 150 g gulrot, skrelt vekt
Til dynking
- 1 stk appelsin, presset saft
Glasur
- 0.5 dl appelsinjuice
- 4 dl melis
Pynt
- 2 ss kakestrøssel
Slik gjør du:
- 200 g smør
- 2 dl sukker
- 3 stykker egg
- 4.5 dl hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1 dl appelsinjuice
- 1 ss appelsinskall, fint revet
- 150 g gulrot, skrelt vekt
Til dynking
- 1 stk appelsin, presset saft
Glasur
- 0.5 dl appelsinjuice
- 4 dl melis
Pynt
- 2 ss kakestrøssel
