Til hovedinnhold

Saftig kake med røde appelsiner

2 h

Saftig kake med røde appelsiner er en herlig kake med marsipan, som er toppet med syltede, røde appelsinskiver. 

Du trenger en springform 22-24 cm. 

Lagret av 108 brukere
Saftig kake med røde appelsiner

Saftig kake med røde appelsiner er en herlig kake med marsipan, som er toppet med syltede, røde appelsinskiver. 

Du trenger en springform 22-24 cm. 

Lagret av 108 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 150 g marsipan, minst 50%
  • 1 stk sitron, saften
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

«Syltede» røde appelsinskiver

  • 2 stykker rød appelsin
  • 150 g sukker
  • 0.75 dl vann

Til servering

  • rømme, pisket
  • krem, pisket
  • iskrem

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker, ekte
  • 150 g marsipan, minst 50%
  • 1 stk sitron, saften
  • 4 stykker egg, store
  • 200 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver

«Syltede» røde appelsinskiver

  • 2 stykker rød appelsin
  • 150 g sukker
  • 0.75 dl vann

Til servering

  • rømme, pisket
  • krem, pisket
  • iskrem
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljesukker og revet marsipan, og visp alt godt sammen. Bland inn sitronsaften.
Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det raskt inn i røren. Ha røren over i formen og bre den jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken først i formen før du legger den over på en rist.
Vask appelsinene godt før bruk og skjær appelsinene i syltynne skiver. Kok opp sukker og vann i en mellomstor kasserolle, la det koke et par minutter til sukkeret har løst seg helt opp.
Tilsett appelsinskivene og la de småkoke i cirka 10 minutter, til sirupene har tyknet noe og appelsinskivene har blitt gjennomsiktige.
Legg kaken over på et serveringsfat og prikk toppen med en kakepinne eller lignende. Drypp over halvparten av appelsinsirupen og legg skivene pent på toppen av kaka.
Drypp over resten av sirupen før servering.
Serveres gjerne med rømme smakt til med litt brunt sukker, pisket krem eller is.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vaniljesukker og revet marsipan, og visp alt godt sammen. Bland inn sitronsaften.
Tilsett eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det raskt inn i røren. Ha røren over i formen og bre den jevnt utover.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 40 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken først i formen før du legger den over på en rist.
Vask appelsinene godt før bruk og skjær appelsinene i syltynne skiver. Kok opp sukker og vann i en mellomstor kasserolle, la det koke et par minutter til sukkeret har løst seg helt opp.
Tilsett appelsinskivene og la de småkoke i cirka 10 minutter, til sirupene har tyknet noe og appelsinskivene har blitt gjennomsiktige.
Legg kaken over på et serveringsfat og prikk toppen med en kakepinne eller lignende. Drypp over halvparten av appelsinsirupen og legg skivene pent på toppen av kaka.
Drypp over resten av sirupen før servering.
Serveres gjerne med rømme smakt til med litt brunt sukker, pisket krem eller is.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?