Banankake med sjokoladeglasur

1 t 30 min

Banankake med sjokoladeglasur er suverent å lage hvis du har overmodne, brune bananer.

Her har selve kaken innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost-sjokoladeglasur.

Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. 

639 har lagret denne
Banankake med sjokoladebiter, nøtter og sjokoladeglasur
Foto: Krister Sørbø

Banankake med sjokoladeglasur er suverent å lage hvis du har overmodne, brune bananer.

Her har selve kaken innslag av både sjokolade og nøtter. Som en ekstra bonus er kaken toppet med et tykt lag kremost-sjokoladeglasur.

Bruk gjerne valnøtter, pekan- eller macadamianøtter. 

639 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3 stk banan, store og godt modne
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 3.5 dl kefir, evt rømme eller melk
  • 2 dl sjokolade, hakket
  • 2 dl nøtter, hakkede
  • smør, til å smøre formen

Kremostglasur

  • 75 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis
  • 100 g kremost naturell
  • 3 - 4 ss kakaopulver
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk banan, store og godt modne
  • 200 g smør, romtemperert
  • 2 dl brunt sukker
  • 1.5 dl sukker
  • 3 stk egg, mellomstore/store
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts salt
  • 3.5 dl kefir, evt rømme eller melk
  • 2 dl sjokolade, hakket
  • 2 dl nøtter, hakkede
  • smør, til å smøre formen

Kremostglasur

  • 75 g smør, romtemperert
  • 4 dl melis
  • 100 g kremost naturell
  • 3 - 4 ss kakaopulver
Varm ovnen til 175 grader.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Mos bananene med en gaffel.
Mos bananene med en gaffel.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladeglasur visper du smør og melis luftig og kremet. Tilsett kremost og kakao og visp alt sammen til en glatt krem.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Bruk rørespaden og rør sammen smør, brunt sukker og sukker til blandingen lysner og blir «kremet». Stopp og skrap med langs med kantene noen ganger underveis.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Tilsett ett og ett egg, rør egget godt inn før du tilsetter neste.
Mos bananene med en gaffel.
Mos bananene med en gaffel.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Sikt sammen alt det tørre. Bland bananen inn i smørkremen og rør inn det tørre vekselsvis med melk/rømme. Bland til slutt inn hakket sjokolade og nøtter.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Smør en ildfastform (cirka 20 x 25 centimeter) godt med smør. Bre røren jevn utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Avkjøl kaken i formen.
Til sjokoladeglasur visper du smør og melis luftig og kremet. Tilsett kremost og kakao og visp alt sammen til en glatt krem.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.
Bre kremen jevnt over kaken og del kaken i passende stykker ved servering.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?