Banankake i langpanne med glasur

60 min

Her har du en stor og kjempedeilig banankake i langpanne! Banankaker pleier som regel å slå an hos både store og små.  
Bananene gjør kaken ekstra saftig og myk, og gul melisglasur med sjokolade på gir kaken et delikat utseende. Så har du fire-fem store bananer som begynner å bli godt modne, er det denne kaken du bør bruke dem til! 
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

290 har lagret denne
Banankake med gul melisglasur
Foto: Kristine Ilstad

Her har du en stor og kjempedeilig banankake i langpanne! Banankaker pleier som regel å slå an hos både store og små.  
Bananene gjør kaken ekstra saftig og myk, og gul melisglasur med sjokolade på gir kaken et delikat utseende. Så har du fire-fem store bananer som begynner å bli godt modne, er det denne kaken du bør bruke dem til! 
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

290 har lagret denne
12
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 600 g banan, skrelt vekt, ca. 4-5 store
  • 9 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 250 g smør
  • 1.5 dl melk

Glasur

  • 4 dl melis
  • 3 ss vann
  • konditorfarge, gul

Pynt

  • 100 g kokesjokolade
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk egg
  • 6 dl sukker
  • 600 g banan, skrelt vekt, ca. 4-5 store
  • 9 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron
  • 250 g smør
  • 1.5 dl melk

Glasur

  • 4 dl melis
  • 3 ss vann
  • konditorfarge, gul

Pynt

  • 100 g kokesjokolade
Pisk egg og 3 desiliter sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Mos resten av sukkeret sammen med bananene (bruk foodprosessor eller stavmikser). Bland bananmosen i eggedosisen.
Sikt sammen det tørre. Smelt smøret og bland med melk. Ha det tørre i deigen vekselsvis med smørmelken. Bland deigen godt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur og farg den gjerne med litt gul konditorfarge.
Bre glasuren over den avkjølte banankaken. Smelt sjokoladen og ringle striper over kaken. Bruk baksiden på en kniv til å dra forsiktig striper på langs over kaken, slik at sjokoladen danner mønster med melisglasuren. Det går også fint å bare drysse sjokoladestrøssel over kaken i stedet. La glasuren stivne litt før du deler kaken opp i passe store firkanter.
 Bre glasuren over den avkjølte banankaken. Smelt sjokoladen og ringle striper over kaken. Bruk baksiden på en kniv til å dra forsiktig striper på langs over kaken, slik at sjokoladen danner mønster med melisglasuren. Det går også fint å bare drysse sjokoladestrøssel over kaken i stedet. La glasuren stivne litt før du deler kaken opp i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og 3 desiliter sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Mos resten av sukkeret sammen med bananene (bruk foodprosessor eller stavmikser). Bland bananmosen i eggedosisen.
Sikt sammen det tørre. Smelt smøret og bland med melk. Ha det tørre i deigen vekselsvis med smørmelken. Bland deigen godt.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30 x 40 centimeter). Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melis og vann til en passe tykk melisglasur og farg den gjerne med litt gul konditorfarge.
Bre glasuren over den avkjølte banankaken. Smelt sjokoladen og ringle striper over kaken. Bruk baksiden på en kniv til å dra forsiktig striper på langs over kaken, slik at sjokoladen danner mønster med melisglasuren. Det går også fint å bare drysse sjokoladestrøssel over kaken i stedet. La glasuren stivne litt før du deler kaken opp i passe store firkanter.
 Bre glasuren over den avkjølte banankaken. Smelt sjokoladen og ringle striper over kaken. Bruk baksiden på en kniv til å dra forsiktig striper på langs over kaken, slik at sjokoladen danner mønster med melisglasuren. Det går også fint å bare drysse sjokoladestrøssel over kaken i stedet. La glasuren stivne litt før du deler kaken opp i passe store firkanter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?