Til hovedinnhold

Eplekake

1 h 30 min

Klassisk eplekake med masse epler, sukker og kanel. Den lune, nystekte kaken er toppet med en liten haug av vaniljeis, men du kan også gå for pisket krem eller pisket rømme.

Hvis du ikke har vaniljestang, kan du erstatte frøene fra 1 stang med 1 ts vaniljesukker. 

Til denne oppskriften trenger du en kakeform som er mellom 22 og 24 cm i diameter.

Lagret av 695 brukere
Lun eplekake med epler, sukker og kanel

Klassisk eplekake med masse epler, sukker og kanel. Den lune, nystekte kaken er toppet med en liten haug av vaniljeis, men du kan også gå for pisket krem eller pisket rømme.

Hvis du ikke har vaniljestang, kan du erstatte frøene fra 1 stang med 1 ts vaniljesukker. 

Til denne oppskriften trenger du en kakeform som er mellom 22 og 24 cm i diameter.

Lagret av 695 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 ts bakepulver
  • 230 g hvetemel
  • 1 dl melk, eller kefir
  • 4 - 5 stk eple
  • 4 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 2 ts bakepulver
  • 230 g hvetemel
  • 1 dl melk, eller kefir
  • 4 - 5 stk eple
  • 4 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 2 ss smør
Kle en springform med bakepapir.
Visp smør, sukker og vanilje lyst og luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Ha i melk eller kefir.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Hell deigen over i formen og bre den jevnt utover.
Skrell og skjær eplene i jevne biter. Bland eplebitene sammen med sukker og kanel. Legg eplebitene over i røren og trykk dem litt ned.
Legg noen smørklatter her og der, og stek eplekaken midt i ovnen ved 180 grader cirka 50 minutter.
Server med vaniljeis, pisket krem eller pisket rømme.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en springform med bakepapir.
Visp smør, sukker og vanilje lyst og luftig.
Tilsett eggene, ett om gangen, visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Ha i melk eller kefir.
Sikt sammen mel og bakepulver og bland det tørre inn i røren.
Hell deigen over i formen og bre den jevnt utover.
Skrell og skjær eplene i jevne biter. Bland eplebitene sammen med sukker og kanel. Legg eplebitene over i røren og trykk dem litt ned.
Legg noen smørklatter her og der, og stek eplekaken midt i ovnen ved 180 grader cirka 50 minutter.
Server med vaniljeis, pisket krem eller pisket rømme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?