Dette er en tarte tatin med pære, en elegant og rustikk opp-ned pæreterte som bader i karamellsaus med vanilje og innslag av ingefær og kanel. Serverer du med en raus klatt med rømme smakt til med brunt sukker oppå der igjen, skulle alt ligge til rette for noen gode og mektige franske smaker!
På samme måte kan du lage opp-ned-terte med for eksempel plommer, epler, fersken, banan eller ananas.
Kjevl ut butterdeig og skjær ut en sirkel med 24 cm i diameter. La gjerne leiven få hvile i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset.
Bruk en ovnssikker stekepanne med en diameter på cirka 20 cm. Smelt sukkeret til lys karamell i pannen.
Tilsett smør, vanilje, ingefær og kanel. Sving på pannen slik at alt blir godt blandet og kok videre til gyllen karamell. Skru ned varmen.
Legg i pærene med den peneste siden ned i karamellen. La pærene få godgjøre seg i karamellen i 2-3 minutter og trekk pannen vekk fra varmen.
Legg den kalde butterdeigen over pærene.
Dytt deigen ned langs med sidene slik at deigen omfavner pærene. Lag eventuelt en kant av overflødig deig som ekstra polstring rundt kanten.
Pensle butterdeigen med egg og stek terten midt i ovnen i 20-25 minutter eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La terten stå i pannen i noen minutter etter at den kommer ut av ovnen.
Legg en tallerken, helst med kant, over terten og vend den raskt ut av pannen. Vær forsiktig, varm karamell er veldig varmt!
Bon appetit!
Kjevl ut butterdeig og skjær ut en sirkel med 24 cm i diameter. La gjerne leiven få hvile i kjøleskapet mens du forbereder resten.
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehuset.
Bruk en ovnssikker stekepanne med en diameter på cirka 20 cm. Smelt sukkeret til lys karamell i pannen.
Tilsett smør, vanilje, ingefær og kanel. Sving på pannen slik at alt blir godt blandet og kok videre til gyllen karamell. Skru ned varmen.
Legg i pærene med den peneste siden ned i karamellen. La pærene få godgjøre seg i karamellen i 2-3 minutter og trekk pannen vekk fra varmen.
Legg den kalde butterdeigen over pærene.
Dytt deigen ned langs med sidene slik at deigen omfavner pærene. Lag eventuelt en kant av overflødig deig som ekstra polstring rundt kanten.
Pensle butterdeigen med egg og stek terten midt i ovnen i 20-25 minutter eller til butterdeigen er gyllen og stekt. La terten stå i pannen i noen minutter etter at den kommer ut av ovnen.
Legg en tallerken, helst med kant, over terten og vend den raskt ut av pannen. Vær forsiktig, varm karamell er veldig varmt!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto