Tarte tatin med pære
Dette er en tarte tatin med pære, en elegant og rustikk opp-ned pæreterte som bader i karamellsaus med vanilje og innslag av ingefær og kanel. Serverer du med en raus klatt med rømme smakt til med brunt sukker oppå der igjen, skulle alt ligge til rette for noen gode og mektige franske smaker!
På samme måte kan du lage opp-ned-terte med for eksempel plommer, epler, fersken, banan eller ananas.
Dette er en tarte tatin med pære, en elegant og rustikk opp-ned pæreterte som bader i karamellsaus med vanilje og innslag av ingefær og kanel. Serverer du med en raus klatt med rømme smakt til med brunt sukker oppå der igjen, skulle alt ligge til rette for noen gode og mektige franske smaker!
På samme måte kan du lage opp-ned-terte med for eksempel plommer, epler, fersken, banan eller ananas.
Ingredienser
- 250 g butterdeig
- 6 stykker pære
- 150 g sukker
- 60 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, splittet på langs
- 1 ts ingefær, fersk, finrevet
- 1 klype kanel
- egg, sammenvispet, til pensling
Slik gjør du:
- 250 g butterdeig
- 6 stykker pære
- 150 g sukker
- 60 g meierismør
- 1 stk vaniljestang, splittet på langs
- 1 ts ingefær, fersk, finrevet
- 1 klype kanel
- egg, sammenvispet, til pensling
