Den superfriske smaken av rabarbra bringer frem en stor dose sommerfølelse. Lag en lekker og smakfull rabarbrakake. Denne opp-ned rabarbrakaken blir saftig og ekstra god med rabarbra blandet i karamell. Server gjerne med pisket krem på toppen, eller is, vaniljesaus eller rømme til.
Den superfriske smaken av rabarbra bringer frem en stor dose sommerfølelse. Lag en lekker og smakfull rabarbrakake. Denne opp-ned rabarbrakaken blir saftig og ekstra god med rabarbra blandet i karamell. Server gjerne med pisket krem på toppen, eller is, vaniljesaus eller rømme til.
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Visp smør og sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med mandelmel. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Skjær rabarbraen i små biter.
Bland smør og sukker til rabarbraen i en stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noe og ligner mørk karamell. Tilsett rabarbraen og bland alt godt sammen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter.
La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Visp smør og sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med mandelmel. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Skjær rabarbraen i små biter.
Bland smør og sukker til rabarbraen i en stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noe og ligner mørk karamell. Tilsett rabarbraen og bland alt godt sammen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter.
La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.