Til hovedinnhold

Opp-ned rabarbrakake

1 h 30 min
10 varer
173
Opp-ned rabarbrakake

Den superfriske smaken av rabarbra bringer frem en stor dose sommerfølelse. Denne oppskriften holder til én tett rundform, 22-24 cm i diameter.
Server gjerne med krem på toppen.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 150 g smør
  • 260 g sukker, gjerne 50/50 brunt og hvitt
  • 1 ss vaniljepulver, eller frø fra 1 vaniljestang
  • 2 stk egg, store
  • 230 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 60 g mandelmel, finmalte mandler
  • 1.2 dl melk

Fyll

  • 450 g rabarbra, renset
  • 125 g smør
  • 125 g brunt sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 260 g sukker, gjerne 50/50 brunt og hvitt
  • 1 ss vaniljepulver, eller frø fra 1 vaniljestang
  • 2 stk egg, store
  • 230 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 60 g mandelmel, finmalte mandler
  • 1.2 dl melk

Fyll

  • 450 g rabarbra, renset
  • 125 g smør
  • 125 g brunt sukker
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Visp smør og sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med mandelmel. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Skjær rabarbraen i små biter.
Bland smør og sukker til rabarbraen i en stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noe og ligner mørk karamell. Tilsett rabarbraen og bland alt godt sammen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter. La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter. La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir. Det er viktig at formen er helt tett så ikke karamellen renner ut under steking.
Visp smør og sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis.
Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med mandelmel. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Skjær rabarbraen i små biter.
Bland smør og sukker til rabarbraen i en stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noe og ligner mørk karamell. Tilsett rabarbraen og bland alt godt sammen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Hell rabarbraen og all karamellen over i formen.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter. La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.
Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i cirka 55 minutter. La kaken stå en halvtimes tid (eller mer) til avkjøling før den vendes over på et fat. Dra av bakepapiret og server kaken med pisket krem, is, vaniljesaus eller en rømmeklatt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?