Pepperkake-gevir til Donna Hays formkake

1 t 30 min

Denne oppskriften gir 14 pepperkaker formet som gevir, som kan brukes som pynt på Donna Hays formkaker med tranebær og fiken.
Tips: Mixed spice er en søt krydderblanding som består av kanel, muskat og allehånde. Den kan også inneholde for eksempel nellik og ingefær. Ifølge BBC Good Food kan du lage din egen mixed spice ved å blande 1 ss malt allehånde, 1 ss malt kanel, 1 ss malt muskat, 2 ts malt muskatblomme, 1 ts malt nellik, 1 ts malt koriander og 1 ts malt ingefær. Oppbevar i et tett glass.

10 har lagret denne
Pepperkake formet som gevir på formkake

Denne oppskriften gir 14 pepperkaker formet som gevir, som kan brukes som pynt på Donna Hays formkaker med tranebær og fiken.
Tips: Mixed spice er en søt krydderblanding som består av kanel, muskat og allehånde. Den kan også inneholde for eksempel nellik og ingefær. Ifølge BBC Good Food kan du lage din egen mixed spice ved å blande 1 ss malt allehånde, 1 ss malt kanel, 1 ss malt muskat, 2 ts malt muskatblomme, 1 ts malt nellik, 1 ts malt koriander og 1 ts malt ingefær. Oppbevar i et tett glass.

10 har lagret denne
6
porsjoner
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 90 g brunt sukker, lyst
  • 230 g sirup
  • 375 g hvetemel, siktet
  • 1 ts natron, siktet
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts mixed spice
Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g usaltet smør, romtemperert
  • 90 g brunt sukker, lyst
  • 230 g sirup
  • 375 g hvetemel, siktet
  • 1 ts natron, siktet
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts mixed spice
Pisk smør og sukker med en håndmikser i 10-12 minutter eller til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen, tilsett sirup, mel, natron, ingefær og mixed spice. Bland til en jevn deig.
Rull deigen ut mellom to bakeark til den er cirka 4 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk et bakebrett med non-stick-papir. Stikk ut 14 pepperkaker med en gevir-pepperkakeform à 11 cm. Legg dem på bakebrettet, og stek dem i 10-12 minutter eller til de er gylne. Kjøl dem helt ned på bakebrettet før servering
woman cooking

Bon appetit!

Pisk smør og sukker med en håndmikser i 10-12 minutter eller til det er lyst og luftig. Skrap ned sidene av bollen, tilsett sirup, mel, natron, ingefær og mixed spice. Bland til en jevn deig.
Rull deigen ut mellom to bakeark til den er cirka 4 mm tykk. Avkjøl i 30 minutter eller til den er fast.
Varm ovnen til 160 grader. Dekk et bakebrett med non-stick-papir. Stikk ut 14 pepperkaker med en gevir-pepperkakeform à 11 cm. Legg dem på bakebrettet, og stek dem i 10-12 minutter eller til de er gylne. Kjøl dem helt ned på bakebrettet før servering

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?