Pavlova med karamellkokte pærer

2 t 30 min

Pavlova er en trendy dessert som kler enhver anledning. Marengskaken er denne gangen toppet med karamellkokte pærer med smak av både kanel og vanilje. Ønsker du enda et tilbehør til kaken, vil nok en tykk og fyldig sjokoladesaus gjøre susen.

Tips: Pærene kan kokes dagen før, eller flere dager i forveien. Avkjøl pærene i laken og oppbevar pærene i laken (dekket av lake) i kjøleskap. Kok inn laken til karamellsaus før servering og varm eventuelt pærene litt forsiktig (til romtemperatur) i karamellsausen før servering.

149 har lagret denne
Pavlova med karamellkokte pærer, kanel og vanilje.

Pavlova er en trendy dessert som kler enhver anledning. Marengskaken er denne gangen toppet med karamellkokte pærer med smak av både kanel og vanilje. Ønsker du enda et tilbehør til kaken, vil nok en tykk og fyldig sjokoladesaus gjøre susen.

Tips: Pærene kan kokes dagen før, eller flere dager i forveien. Avkjøl pærene i laken og oppbevar pærene i laken (dekket av lake) i kjøleskap. Kok inn laken til karamellsaus før servering og varm eventuelt pærene litt forsiktig (til romtemperatur) i karamellsausen før servering.

149 har lagret denne
6
porsjoner
  • 3 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 175 g sukker, finkornet
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 dl fløte

Karamellpærer

  • 7 stk pære, små
  • 3 dl sukker
  • 5 dl vann, varmt
  • 1 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
  • 175 g sukker, finkornet
  • 2 ts maisenna
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 dl fløte

Karamellpærer

  • 7 stk pære, små
  • 3 dl sukker
  • 5 dl vann, varmt
  • 1 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
Skrell pærene, men la stilken sitte på. Smelt sukkeret til karamell i en tykkbunnet kasserolle. Kok ut karamellen med vannet (vær forsiktig da det kan boble litt voldsomt i det du heller i vannet). Tilsett kanel og vanilje. La karamellsausen koke i 5 minutter før du legger i pærene. Senk temperaturen og la pærene trekke/syde til de blir knapt møre, cirka 15 - 20 minutter avhengig av størrelse. Løft pærene opp av karamellsausen og kok sausen inn til «sirupskonsistens».
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene sammen med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en rund marengskake, cirka 18-20 cm i diameter, på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen. Løft pavlovaen forsiktig over på et fat.
Pisk fløten til myk krem og bre kremen over pavlovaen. Topp med pærer og drypp over litt av den innkokte karamellsausen. Server resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell pærene, men la stilken sitte på. Smelt sukkeret til karamell i en tykkbunnet kasserolle. Kok ut karamellen med vannet (vær forsiktig da det kan boble litt voldsomt i det du heller i vannet). Tilsett kanel og vanilje. La karamellsausen koke i 5 minutter før du legger i pærene. Senk temperaturen og la pærene trekke/syde til de blir knapt møre, cirka 15 - 20 minutter avhengig av størrelse. Løft pærene opp av karamellsausen og kok sausen inn til «sirupskonsistens».
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene sammen med litt av sukkeret til myk skummende marengs ved middels hastighet. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt, øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk til tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp 10 sekunder til. Form en rund marengskake, cirka 18-20 cm i diameter, på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 120 grader. Stek marengsen i cirka 1 time. Den skal bli sprø på utsiden og være myk som krem på innsiden.
Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inne i stekeovnen. Løft pavlovaen forsiktig over på et fat.
Pisk fløten til myk krem og bre kremen over pavlovaen. Topp med pærer og drypp over litt av den innkokte karamellsausen. Server resten av sausen ved siden av.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?