Pavlova med karamellkokte pærer
Pavlova er en trendy dessert som kler enhver anledning. Marengskaken er denne gangen toppet med karamellkokte pærer med smak av både kanel og vanilje. Ønsker du enda et tilbehør til kaken, vil nok en tykk og fyldig sjokoladesaus gjøre susen.
Tips: Pærene kan kokes dagen før, eller flere dager i forveien. Avkjøl pærene i laken og oppbevar pærene i laken (dekket av lake) i kjøleskap. Kok inn laken til karamellsaus før servering og varm eventuelt pærene litt forsiktig (til romtemperatur) i karamellsausen før servering.
Pavlova er en trendy dessert som kler enhver anledning. Marengskaken er denne gangen toppet med karamellkokte pærer med smak av både kanel og vanilje. Ønsker du enda et tilbehør til kaken, vil nok en tykk og fyldig sjokoladesaus gjøre susen.
Tips: Pærene kan kokes dagen før, eller flere dager i forveien. Avkjøl pærene i laken og oppbevar pærene i laken (dekket av lake) i kjøleskap. Kok inn laken til karamellsaus før servering og varm eventuelt pærene litt forsiktig (til romtemperatur) i karamellsausen før servering.
- 3 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
- 175 g sukker, finkornet
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
- 3 dl fløte
Karamellpærer
- 7 stk pære, små
- 3 dl sukker
- 5 dl vann, varmt
- 1 bit kanelstang
- 1 stk vaniljestang, splittet på langs
- 3 stk eggehvite, fra mellomstore/store egg
- 175 g sukker, finkornet
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
- 3 dl fløte
Karamellpærer
- 7 stk pære, små
- 3 dl sukker
- 5 dl vann, varmt
- 1 bit kanelstang
- 1 stk vaniljestang, splittet på langs
