Er du glad i banan og karamell kommer du til å elske denne varianten av en kake som kanskje egentlig er en dessert, noen ganger kan forskjellen være marginal. Kokossorbet er forresten suverent følge til denne dessertkaken.
Er du glad i banan og karamell kommer du til å elske denne varianten av en kake som kanskje egentlig er en dessert, noen ganger kan forskjellen være marginal. Kokossorbet er forresten suverent følge til denne dessertkaken.
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør, lysebrunt sukker og brunt sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis. Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med kokos. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Bland smør og sukker til bananene i en liten stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noen og ligner mørk karamell. Hell «karamellen» over i formen.
Skrell bananene og del dem i to på langs. Legg bananene med snittflaten ned i karamellen. Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.
La kaken stå noen minutter til avkjøling før den vendes over på et fat. Fjern bakepapiret og dryss over litt ekstra kokos om ønskelig.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Visp smør, lysebrunt sukker og brunt sukker i 5 minutter. Skrap ned fra sidene underveis. Tilsett vaniljesukker og egg. Sikt sammen mel og bakepulver og ha det over i røren sammen med kokos. Bland alt godt sammen og rør til slutt inn melken.
Bland smør og sukker til bananene i en liten stekepanne. Varm blandingen under omrøring til smøret har smeltet. La det koke videre i et minutt til smørblandingen har tyknet noen og ligner mørk karamell. Hell «karamellen» over i formen.
Skrell bananene og del dem i to på langs. Legg bananene med snittflaten ned i karamellen. Bre over røren og stek kaken midt i ovnen i 30-35 minutter.
La kaken stå noen minutter til avkjøling før den vendes over på et fat. Fjern bakepapiret og dryss over litt ekstra kokos om ønskelig.