Bananbrød

1 t 30 min

Er du den heldige eier av tre overmodne bananer er det liten tvil om hva du skal bruke dem til. Lag bananbrød med sjokoladebiter og hakkede nøtter.

Bananbrød smaker ekstra godt toppet med hjemmelaget nutella!

Bruk en brødform som rommer 1,5 liter.

563 har lagret denne
Bananbrød med sjokoladebiter og hakkede nøtter
Foto: Sara Johannessen Meek

Er du den heldige eier av tre overmodne bananer er det liten tvil om hva du skal bruke dem til. Lag bananbrød med sjokoladebiter og hakkede nøtter.

Bananbrød smaker ekstra godt toppet med hjemmelaget nutella!

Bruk en brødform som rommer 1,5 liter.

563 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3 stk banan, godt modne
  • 150 g smør, smeltet og avkjølt
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 stk egg, store, sammenvispet
  • 250 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokolade, hakket, mørk eller lys
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede
Unngå at skjermen går i dvale
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel og rør inn smeltet smør. Visp inn sukkeret og egg. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker, og vend til slutt inn sjokolade og nøtter.
Fyll røren over i formen og stek kaken i cirka 45-50 minutter (test med en kakepinne).
La kaken stå 10 minutter i formen, løft den forsiktig ut og avkjøl kaken på rist.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?