Bananbrød

1 h 30 min
Lagret av 498 brukere
Bananbrød med sjokoladebiter og hakkede nøtter
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 498 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stk banan, godt modne
  • 150 g smør, smeltet og avkjølt
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 stk egg, store, sammenvispet
  • 250 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokolade, hakket, mørk eller lys
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk banan, godt modne
  • 150 g smør, smeltet og avkjølt
  • 100 g sukker
  • 100 g brunt sukker
  • 2 stk egg, store, sammenvispet
  • 250 g hvetemel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g sjokolade, hakket, mørk eller lys
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede
Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel og rør inn smeltet smør. Visp inn sukkeret og egg. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker, og vend til slutt inn sjokolade og nøtter.
Fyll røren over i formen og stek kaken i cirka 45-50 minutter (test med en kakepinne).
La kaken stå 10 minutter i formen, løft den forsiktig ut og avkjøl kaken på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 180 grader og kle formen med bakepapir.
Mos bananene med en gaffel og rør inn smeltet smør. Visp inn sukkeret og egg. Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker, og vend til slutt inn sjokolade og nøtter.
Fyll røren over i formen og stek kaken i cirka 45-50 minutter (test med en kakepinne).
La kaken stå 10 minutter i formen, løft den forsiktig ut og avkjøl kaken på rist.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?