Eplekake med rosiner og nøtter er en saftig og smakfull kake. Kanel gir eplekaken et ekstra piff, og valnøtter tilfører en mild og rund smak. Hva er vel bedre enn lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet? Kristine Ilstad fra Det søte liv viser deg hvordan!
Eplekake med rosiner og nøtter er en saftig og smakfull kake. Kanel gir eplekaken et ekstra piff, og valnøtter tilfører en mild og rund smak. Hva er vel bedre enn lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet? Kristine Ilstad fra Det søte liv viser deg hvordan!
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Rør inn creme fraiche. Bland så inn bakepulver, kanel, vaniljesukker og hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Deigen er temmelig fast i konsistensen, men den blir bløtere når du blander inn eplebitene.
Skrell og rens eplet og skjær det i små biter. Vend eplebitene inn i deigen sammen med rosiner og hakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem opp i skiver. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Smelt 1 spiseskje smør og drypp det smeltede smøret over eplene. Fordel rosiner og grovt hakkede valnøtter over eplene.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
Bon appetit!
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Rør inn creme fraiche. Bland så inn bakepulver, kanel, vaniljesukker og hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Deigen er temmelig fast i konsistensen, men den blir bløtere når du blander inn eplebitene.
Skrell og rens eplet og skjær det i små biter. Vend eplebitene inn i deigen sammen med rosiner og hakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem opp i skiver. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Smelt 1 spiseskje smør og drypp det smeltede smøret over eplene. Fordel rosiner og grovt hakkede valnøtter over eplene.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto