Til hovedinnhold

Eplekake med rosiner og nøtter

1 h 30 min

Eplekake med rosiner og nøtter er en saftig og smakfull kake. Kanel gir eplekaken et ekstra piff, og valnøtter tilfører en mild og rund smak. Hva er vel bedre enn lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet? Kristine Ilstad fra Det søte liv viser deg hvordan!


Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

Lagret av 174 brukere
Eplekake med valnøtter, rosiner og kanel
Foto: Kristine Ilstad / Det søte liv

Eplekake med rosiner og nøtter er en saftig og smakfull kake. Kanel gir eplekaken et ekstra piff, og valnøtter tilfører en mild og rund smak. Hva er vel bedre enn lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet? Kristine Ilstad fra Det søte liv viser deg hvordan!


Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

Lagret av 174 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 stk eple
  • 1 dl rosiner
  • 50 g valnøtter

Topping

  • 2 stk eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss smør
  • 2 ss rosiner
  • 2 ss valnøtter

Pynt

  • 2 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk egg
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 250 g hvetemel
  • 1 stk eple
  • 1 dl rosiner
  • 50 g valnøtter

Topping

  • 2 stk eple
  • 2 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 1 ss smør
  • 2 ss rosiner
  • 2 ss valnøtter

Pynt

  • 2 ss melis
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Rør inn creme fraiche. Bland så inn bakepulver, kanel, vaniljesukker og hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Deigen er temmelig fast i konsistensen, men den blir bløtere når du blander inn eplebitene.
Skrell og rens eplet og skjær det i små biter. Vend eplebitene inn i deigen sammen med rosiner og hakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem opp i skiver. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Smelt 1 spiseskje smør og drypp det smeltede smøret over eplene. Fordel rosiner og grovt hakkede valnøtter over eplene.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. Rør inn creme fraiche. Bland så inn bakepulver, kanel, vaniljesukker og hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet. Deigen er temmelig fast i konsistensen, men den blir bløtere når du blander inn eplebitene.
Skrell og rens eplet og skjær det i små biter. Vend eplebitene inn i deigen sammen med rosiner og hakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem opp i skiver. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Smelt 1 spiseskje smør og drypp det smeltede smøret over eplene. Fordel rosiner og grovt hakkede valnøtter over eplene.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 50-60 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Sikt melis over kaken før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?