Eplekake med fransk vri er smakfullt og godt året rundt. Med norske epler får du en syrlig og aromatisk kake.
Oppskriften ber om 8 epler, men du står fritt til å variere etter størrelsen på eplene. Det viktigste er at det er masse epler, tett i tett. Rom kan utelates, eller byttes ut med konjakk, brandy eller calvados. Du trenger 1 rund form på 20 -22 cm i diameter.
Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Skrell eplene, fjerne kjernehuset og skjær eplene i tynne skiver.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend inn mel blandet med salt, rom og smør. Bland epleskivene sammen med røren og hell alt over i formen. Trykk epleskivene lett sammen i formen for å unngå «hulrom» i kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 50 - 60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl kaken 5 minutter i formen før du tar av formen og avkjøler kaken videre på rist.
Bon appetit!
Varm ovnen til 170 grader.
Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Skrell eplene, fjerne kjernehuset og skjær eplene i tynne skiver.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend inn mel blandet med salt, rom og smør. Bland epleskivene sammen med røren og hell alt over i formen. Trykk epleskivene lett sammen i formen for å unngå «hulrom» i kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 50 - 60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl kaken 5 minutter i formen før du tar av formen og avkjøler kaken videre på rist.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto