Til hovedinnhold

Fransk eplekake

1 h 30 min

Eplekake med fransk vri er smakfullt og godt året rundt. Med norske epler får du en syrlig og aromatisk kake.

Oppskriften ber om 8 epler, men du står fritt til å variere etter størrelsen på eplene. Det viktigste er at det er masse epler, tett i tett. Rom kan utelates, eller byttes ut med konjakk, brandy eller calvados. 
Du trenger 1 rund form på 20 -22 cm i diameter.

Lagret av 394 brukere
Fransk eplekake med vaniljesukker og rom

Eplekake med fransk vri er smakfullt og godt året rundt. Med norske epler får du en syrlig og aromatisk kake.

Oppskriften ber om 8 epler, men du står fritt til å variere etter størrelsen på eplene. Det viktigste er at det er masse epler, tett i tett. Rom kan utelates, eller byttes ut med konjakk, brandy eller calvados. 
Du trenger 1 rund form på 20 -22 cm i diameter.

Lagret av 394 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 115 g meierismør
  • 8 stk eple, mellomstore
  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 110 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 3 ss rom, brun

Til pynt

  • melis

Til servering

  • krem, pisket, eller rømme

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 115 g meierismør
  • 8 stk eple, mellomstore
  • 3 stk egg
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker, ekte
  • 110 g hvetemel
  • 1 klype salt
  • 3 ss rom, brun

Til pynt

  • melis

Til servering

  • krem, pisket, eller rømme
Varm ovnen til 170 grader.
Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Skrell eplene, fjerne kjernehuset og skjær eplene i tynne skiver.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend inn mel blandet med salt, rom og smør. Bland epleskivene sammen med røren og hell alt over i formen. Trykk epleskivene lett sammen i formen for å unngå «hulrom» i kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 50 - 60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl kaken 5 minutter i formen før du tar av formen og avkjøler kaken videre på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader.
Kle formen med bakepapir. Smelt og avkjøl smøret. Skrell eplene, fjerne kjernehuset og skjær eplene i tynne skiver.
Visp egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Vend inn mel blandet med salt, rom og smør. Bland epleskivene sammen med røren og hell alt over i formen. Trykk epleskivene lett sammen i formen for å unngå «hulrom» i kaken.
Stek kaken midt i ovnen i 50 - 60 minutter (sjekk med en kakepinne). Avkjøl kaken 5 minutter i formen før du tar av formen og avkjøler kaken videre på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?