Fransk eplekake
Eplekake med fransk vri er smakfullt og godt året rundt. Med norske epler får du en syrlig og aromatisk kake.
Oppskriften ber om 8 epler, men du står fritt til å variere etter størrelsen på eplene. Det viktigste er at det er masse epler, tett i tett. Rom kan utelates, eller byttes ut med konjakk, brandy eller calvados.
Du trenger 1 rund form på 20 -22 cm i diameter.
Eplekake med fransk vri er smakfullt og godt året rundt. Med norske epler får du en syrlig og aromatisk kake.
Oppskriften ber om 8 epler, men du står fritt til å variere etter størrelsen på eplene. Det viktigste er at det er masse epler, tett i tett. Rom kan utelates, eller byttes ut med konjakk, brandy eller calvados.
Du trenger 1 rund form på 20 -22 cm i diameter.
Ingredienser
- 115 g meierismør
- 8 stk eple, mellomstore
- 3 stk egg
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 110 g hvetemel
- 1 klype salt
- 3 ss rom, brun
Til pynt
- melis
Til servering
- krem, pisket, eller rømme
Slik gjør du:
- 115 g meierismør
- 8 stk eple, mellomstore
- 3 stk egg
- 150 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, ekte
- 110 g hvetemel
- 1 klype salt
- 3 ss rom, brun
Til pynt
- melis
Til servering
- krem, pisket, eller rømme
